La exportacions xineses de març creixen un 30,6%, per sota del que es preveia

Les importacions augmenten més del que s'esperava

Noemí Jansana
Bolsamania | 13 abr, 2021 10:07
ep contenedores en un puerto en china
EXTENDA - Archivo

Les exportacions xineses van augmentar el mes passat un 30,6% respecte a l'any anterior en termes de dòlars nord-americans, per sota de l'augment del 35,5% el que esperaven els analistes enquestats per Reuters. Mentrestant, les importacions del país en termes de dòlars nord-americans van augmentar un 38,1% al març respecte a fa un any, superant l'augment del 23,3% que els analistes havien previst.

L'augment de les importacions, més gran del previst, va fer que el superàvit comercial de la Xina es reduís a 13.800 milions de dòlars al març, molt menys que la previsió de Reuters de 52.050 milions de dòlars.

Paras Anand, director d'inversions per a Àsia-Pacífic de Fidelity International, ha dit que les últimes dades mostraven que la recuperació econòmica de la Xina està entrant en "una fase diferent".

En declaracions al programa Street Signs Asia de la CNBC, després de la publicació de les dades, va assenyalar que, durant els últims mesos, la recuperació de la Xina després de la pandèmia de virus Covid-19 s'havia concentrat en la producció, com s'observa en les fortes xifres de les exportacions. Però ara sembla que la demanda s'està recuperant, ha afegit.

"A mesura que la recuperació a la Xina arriba a un nivell més madur, comencem a veure que el consum també es recupera amb força", va dir Anand.

contador