El Banc del Japó amplia els estímuls Covid en un tancament d'Àsia mixt

Els inversors han monitoritzat els preus de les matèries primeres

Noemí Jansana
Bolsamania | 18 jun, 2021 09:37
boj-kuroda

NIKKEI 225

38.460,080

00:00 24/04/24
2,42%
907,92

Les accions d'Àsia-Pacífic han acabat amb signe mixt en les operacions de divendres, ja que els inversors van seguir de prop els moviments al sector de les matèries primeres després de la forta caiguda dels preus de dijous. El Banc del Japó (BoJ per les sigles en anglès) ha estat protagonista en anunciar una ampliació dels seus estímuls durant mig any per pal·liar les conseqüències de la pandèmia.

Durant la seva reunió de política monetària de juny, el banc central nipó va retardar sis mesos l'expiració de les seves mesures de préstec de l'era Covid, donant més temps perquè es desplegui la campanya de vacunació del Japó. Aquesta mesura era esperada per la majoria dels economistes i es considerava un ajust en els marges d'un conjunt d'instruments de política que s'ha esgotat en gran mesura.

A més, el BoJ va sorprendre els inversors en unir-se a altres bancs centrals amb una mesura de suport a la mitigació del canvi climàtic. La nova iniciativa que proporciona fons per als préstecs bancaris a les empreses respectuoses amb el clima arriba després que al mes passat el governador Haruhiko Kuroda insinués en una entrevista amb Bloomberg que el banc central podria estar estudiant formes de donar suport a la lluita contra l'escalfament global.

El Nikkei 225 ha baixat lleugerament, mentre que l'índex Topix ha perdut un 0,77%.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà ha pujat lleugerament. Les accions de la Xina continental han caigut, amb el compost de Xangai un 0,49% menys, mentre que el component de Shenzhen s'ha situat per sota de la línia de flotació. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,59%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha avançat un 0,14%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha baixat un 0,11%.

PATIMENT EN LES MATÈRIES PRIMERES

Els inversors també han seguit de prop el mercat de les matèries primeres després dels descensos de dijous. L'or es va deixar un 5% ahir, la caiguda més gran de l'any, i va tocar mínims de set setmanes per sota dels 1.800 dòlars l'unça. Divendres, durant la sessió asiàtica, ha retallat el declivi un 0,6% fins als 1,785 dòlars l'unça.

El descens ha estat generalitzat, ja que els preus dels futurs del pal·ladi i el platí s'han desplomat més d'un 11% i un 7%, respectivament, juntament amb descensos de més del 5% en els futurs de blat de moro i del 4% en els contractes vinculats al coure. Els preus del petroli també van baixar més d'un 2% dijous, mentre divendres han seguit estirant el declivi: els futurs del cru Brent, de referència internacional, han cedit un 0,79%, fins als 72,50 dòlars per barril. Els futurs del cru nord-americà West Texas han perdut un 0,73%, fins als 70,52 dòlars per barril.

contador