L'esquerra podria governar a Madrid, on Vox menja terreny al PP, segons el CIS

Ayuso guanyaria les eleccions del pròxim 4 de maig, però sense la majoria suficient

Irene Hernández
Bolsamania | 22 abr, 2021 17:55 - Actualitzat: 17:55
candidatos elecciones 4m madrid
Alberto Sánchez

El bloc d'esquerres aconseguiria governar a la Comunitat de Madrid després de les eleccions del pròxim 4 de maig, segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dijous. L'actual presidenta, Isabel Díaz Ayuso, guanyaria els comicis, però sense la majoria suficient.

L'enquesta flaix de les eleccions de la Comunitat de Madrid recull que el PSOE obtindria entre 34 i 36 escons (23,4% de vots), Unides Podem, entre 11 i 13 (8,4%), i Més Madrid, entre 22 i 24 (15,1%), de manera que sumarien majoria absoluta a la regió.

Mentrestant, el PP guanyaria les eleccions amb entre 54 i 56 escons (36,7% dels vots), Vox es quedaria amb entre 11 i 13 escons (8,2%). Ciutadans no obtindria representació en l'Assemblea de Madrid a l'aconseguir el 4,6% dels vots i no arribar a un 5% mínim exigit. Ayuso pateix una baixada de dos punts i mig, que s'anirien parar a Vox, que puja gairebé tres, en comparació amb l'anterior baròmetre publicat el 5 d'abril. L'enquesta de CIS es va dur a terme entre el 19 i el 21 d'abril.

Així, la suma dels dos partits de la dreta es mou entre els 69 escons, la majoria de la cambra, i els 65, per sota dels 73 escons que aconseguiria com a màxim l'esquerra.

Quant als candidats, el socialista Àngel Gabilondo és el que treu millor nota, un 5,6, seguit del cap de llista de Més Madrid, Mónica García, amb una valoració de 5,3, i d'Ayuso amb un 5, 1. Per darrere es col·loquen el candidat de Ciutadans, Edmundo Bal, amb una nota de 4,1, la de Vox, Rocío Monasterio, amb un 3,3, i el d'Unides Podem, Pablo Iglesias, amb un 3,1.

D'altra banda, el CIS també reflecteix que el 75,2% dels enquestats acudiria a votar "amb total seguretat", un percentatge històric mai vist en unes eleccions autonòmiques a Madrid.

contador