Govern i Generalitat estudien nomenar algú que "doni fe" del contingut de les seves negociacions

És un dels requisits del PDeCAT per donar suport als comptes

Bolsamanía
Europa Press | 05 feb, 2019 14:07
ep sanchez torra batet calvo aragonsartadi posanpalaupedralbes
GOVERN

El Govern i la Generalitat estan estudiant la possibilitat de nomenar algú que doni "fe" del contingut de les negociacions que mantenen durant les seves trobades.

Així ho ha admès aquest dimarts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, en què ha explicat que n’estan parlant i que és una possibilitat.

PUIGDEMONT VA DEMANAR UN MEDIADOR

S’exploraria així la demanda de la part catalana, i que també va plantejar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, d'incorporar una espècie de mediador en aquestes converses.

"Volem que algú doni fe del que es parla", ha subratllat Iceta, a qui no li agrada la paraula mediador.

Tampoc ha volgut donar noms de qui podria assumir aquesta figura perquè considera que no li correspon a ell decidir-ho.

Segons la seva opinió, l'important és seure a parlar de solucions i posar en marxa la relació entre els dos governs.

COMPTES CATALANS A CANVI DELS PGE

Així mateix, Iceta s'ha obert aquest dimarts a negociar els pressupostos de la Generalitat si el PDeCAT i ERC permeten amb el seu suport l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

"Si hi ha més marge econòmic, i això implica aprovar els PGE, estem disposats a negociar els d'aquí", ha recalcat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, després que ERC anunciés una esmena a la totalitat als comptes del Govern, decisió que probablement també prendrà el PDeCAT.

Malgrat això, segons Iceta, el Govern intentarà "fins a l'últim moment" obtenir el suport dels partits independentistes després de recordar que es poden retirar les esmenes a la totalitat en qualsevol moment.

"No donaria res per perdut", ha destacat Iceta, que ha demanat no barrejar la negociació pressupostària amb el judici als presos independentistes, que començarà coincidint amb la votació dels comptes, i ha advertit a ERC i PDeCAT que si rebutgen els comptes s'alinearan amb PP i Cs.

contador