Armin Laschet substitueix Merkel al capdavant de la Unió Democràtica Cristiana

És el candidat que més s'assembla a la cancellera sortint "en política i estil"

Bolsamanía
Bolsamania | 18 gen, 2021 09:58
armin-laschet

El centrista Armin Laschet, primer ministre de Renània del Nord-Westfàlia, és el nou president de la Unió Democràtica Cristiana (CDU) després de guanyar la votació celebrada aquest dissabte al congrés digital del partit d'Angela Merkel. Diuen els experts que el partit ha triat el candidat que més s'assembla a la cancellera sortint "en política i estil".

Laschet, cap de l'estat més poblat del país, va vèncer el crític de Merkel, Friedrich Merz, en una segona volta després que Norbert Roettgen, president de la comissió d'afers exteriors del Bundestag, fos eliminat a la primera volta de la votació.

"Sóc conscient de la responsabilitat que comporta aquest treball i faré tot el possible per fer-ho bé a les pròximes eleccions regionals i per garantir a les eleccions nacionals que el pròxim canceller provingui de la Unió", va dir.

La victòria de Laschet, apunta Bloomberg, es considera una bona notícia per als que estan a favor d'una major integració de la Unió Europea i el compromís amb la Xina i Rússia. Amb la dimissió de Merkel després de les eleccions de setembre, hi ha una intensa atenció al que passi a Berlín, ja que Europa tracta de posar en marxa una economia devastada per la pandèmia, restablir els llaços transatlàntics amb l'administració entrant dels EUA i prendre un paper més important a l'escenari mundial.

Dels tres candidats, Laschet ha estat el major partidari de Merkel i el que més probabilitats té de mantenir el seu rumb centrista, resistint als desafiaments de l'alternativa nacionalista per a Alemanya i el partit liberal dels Verds, al mateix temps que manté el seu compromís amb la Unió Europea. "L'Alemanya que imagino és una Alemanya europea", va afirmar Laschet als delegats abans de la votació.

contador