Fortíssimes pujades del 7% a Wall Street després del pas enrere del coronavirus a Europa

Són cada vegada menys els contagis i morts que reporten els països del Vell Continent

Sergio García
Bolsamania | 06 abr, 2020 14:14 - Actualitzat: 09:49
ep un hombre con mascarilla atraviesa wall street
Miguel Juarez Lugo/ZUMA Wire/dpa

Wall Street registra un gran rebot del 4% encara que els casos de contagis i morts continuen creixent als EUA, que no ha arribat encara al pic de la crisi del virus, però fora de les seves fronteres sí que comencen a disminuir, especialment als països europeus, com ara Espanya, França i Itàlia. L'esperança d'una treva entre l'Aràbia Saudita i Rússia també dóna ales als mercats, especialment el del petroli.

DOW JONES
39.807,370
  • 0,12%47,29
  • Max: 39.868,59
  • Min: 39.717,25
  • Volume: -
  • MM 200 : 35.856,92
22:20 28/03/24

"Comencem a sentir-nos optimistes", afirma Bill Ackman, de Pershing Square. "Els casos estan prop d'arribar al seu pic a Nova York i la resta del país està gairebé en completa quarantena", postil·la.

En matèria empresarial, són cada vegada més les companyies que es preparen per a fer front a la crisi. L'últim cas és el d'Apple, que fabricarà un milió de màscares a la setmana destinades al personal sanitari de tot el món.

Cal recordar que la crisi del brot es fa sentir cada vegada més als EUA. La setmana passada el país va sumar 6,6 milions més de peticions de desocupació. L'atur, al seu torn, va pujar més de l'esperat, amb dades que no reflecteixen encara al 100% l'impacte del virus sobre l'economia del país.

La gran pregunta que es fan els analistes de borsa aquests dies és si realment han tocat fons, o si és que al rebot se li estan acabant les piles. Alguns gestors continuen creient que hi haurà un nou enfonsament del 30%; en canvi, Morgan Stanley porten la contrària a la majoria i afirmen que ja hem fet sòl.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa pugen amb ganes davant el pas enrere que sembla estar fent el coronavirus al Vell Continent. A l'Àsia, les fortes pujades també s'han imposat, liderades pel Nikkei japonès.

contador