Vendes a Wall Street: Trump no es veurà amb Xi Jinping abans del dia 'D'

El president dels EUA descarta reunir-se de moment amb el seu homòleg xinès

Sergio García
Bolsamania | 08 feb, 2019 15:53
trump-affirme-n-avoir-jamais-travaille-pour-la-russie

DOW JONES

38.386,090

23:06 29/04/24
0,38%
146,43

Wall Street registra caigudes del 0,5% després de tancar aquest dijous amb pèrdues de l'1%. El mercat reacciona així davant les noves preocupacions per la guerra comercial, després que Donald Trump hagi descartat reunir-se amb Xi Jinping abans de la data límit l'1 de març establerta per arribar a un acord entre la Xina i els EUA.

Una notícia que ha tingut un impacte negatiu en els inversors, que ara tornen a veure allunyar-se la resolució de la guerra comercial entre les dues majors economies del món.

A més, un altre assumpte que no contribueix a l'optimisme és que Trump té previst signar una ordre executiva durant les pròximes setmanes en la qual prohibirà els equips de telecomunicacions xinesos en les xarxes sense fils dels EUA, segons informa Politico.com.

La reunió que segueix en peu és la de Trump i Kim Jong-un, que tindrà lloc a Vietnam el proper 27 i 28 de febrer per debatre el programa nuclear de Corea del Nord.

D'altra banda, continuen les preocupacions sobre el creixement global, després que tant la Comissió Europea com el Banc d'Anglaterra retallessin aquest dijous les previsions de creixement per a la zona euro i al Regne Unit, respectivament.

Al capítol de resultats empresarials, l'empresa de joguines Mattel es dispara un 26% després de superar previsions amb els seus resultats trimestrals, mentre el seu rival Hasbro avança un 1% després de publicar els seus comptes.

POLÍTICA MONETÀRIA I ALTRES MERCATS

La setmana passada, la Reserva Federal (Fed) va confirmar un important canvi d'enfocament en la seva política monetària, en assenyalar que serà "pacient" amb els tipus d'interès. Els futurs sobre els fons federals anticipen ja que el banc central dels EUA no apujarà els interessos el 2019, i fins i tot atorguen un 8% de possibilitats a una baixada de tipus el desembre.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 52,80 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,04%, fins als 1,1345 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,63%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,46%.

contador