Quatre apostes de GVC Gaesco Beka per aprofitar un potencial del 20% a l'IBEX

Santander, Telefónica, Iberdrola i Acciona són quatre valors en els quals la companyia té una valoració positiva

  • L'entitat veu l'IBEX 35 als 12.300 punts durant els propers mesos
Óscar Giménez
Bolsamania | 27 oct, 2017 12:37 - Actualitzat: 12:37
victor peiro gaesco

Hi ha valor a la borsa espanyola. Aquesta és la premissa de GVC Gaesco Beka, que per fonamentals estima un potencial del 20% per a l'IBEX 35, fins als 12.300 punts. Santander, Telefónica, Iberdrola i Acciona són alguns valors per aprofitar-ho.

IBEX 35
10.645,300
  • -1,11%-119,70
  • Max: 10.707,00
  • Min: 10.611,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.817,28
11:16 19/04/24

En el cas de Banc Santander, la visió positiva de la casa es basa en la seva aposta pel sector bancari, els emergents i la reestructuració del grup. Així, Víctor Peiró, director general d'anàlisi de GVC Gaesco Beka, defensa que hi ha una millora de resultats. L'entitat presidida per Ana Botín va publicar ahir les xifres, amb un increment del 10% en el benefici fins als 5.077.000 d'euros durant els tres primers trimestres.

"Pensem que la millora progressiva en resultats no està recollida totalment en la cotització", assenyalen en GVC Gaesco Beka, que destaca la diversificació, la capacitat de reduir actius problemàtics a Espanya després de quedar-se amb el Popular per un euro, el creixement a l'Argentina i l'aportació de Llatinoamèrica. Pel que fa al Pla Estratègic per a 2018, "apunta a una millora sostinguda del ROTE -rendibilitat sobre el patrimoni tangible-, que preveiem que el 2018 se situï al 10,9% -enfront de l'estimació del 10,5% -", afegeixen. Per fonamentals, estimen que Santander té un potencial del 25%.

Pensem que la millora progressiva en resultats de Santander no està recollida totalment en la cotització

Un altre 'blue xip' pel qual aposten és Telefónica, que també va presentar, aquest dijous, els seus resultats amb un augment del 8,6% del benefici durant els tres primers trimestres i el deute baixa un 5% fins als 47.222.000. "Se suavitza la tendència negativa d'ingressos a Espanya", expressa Peiró, on cauen un 0,3% interanual dels ingressos. No obstant això, assenyalen que mentre que la desinversió parcial de Telxius està pràcticament finalitzada, hi ha "un previsible retard de l'OPV d'O2 per al·legacions al concurs de freqüències al Regne Unit". En qualsevol cas, hi ha possibilitat d'"un dividend sostenible".

El tercer valor assenyalat és Iberdrola, que té una "diversificació molt atractiva per mercats". Així mateix, compta amb "inversions amb una alta visibilitat en execució i rendibilitat durant el període 2016-2020". D'aquesta manera, GVC Gaesco Beka anticipa una rendibilitat per dividend d'entre el 4% i el 5% amb creixements entre el 5% i el 8%.

Així mateix, Acciona també està entre els valors atractius. És "una de les principals companyies de renovables a nivell mundial", assenyala l'equip de Peiró. "L'activitat de renovables aporta un 70% de valoració i la resta està molt dividit en sectors com la construcció, el sector immobiliari o una variada gamma de serveis", afegeix. Anticipa un augment mitjà del benefici net del 8% entre 2018 i 2019, amb una rendibilitat per dividend del 4%. El preu objectiu que dóna és de 90 euros, cosa que implica un potencial del 32%. "L'acció està penalitzada per un possible canvi regulador a partir del 2020 i per certa percepció de holding que es va corregint amb la venda d'actius no estratègics", argüeix Peiró.

Les alces vistes aquest any als mercats borsaris -amb una aturada a Europa per l'apreciació de l'euro durant l'estiu i a Espanya amb la crisi catalana- responen a raons fonamentals, assenyala Jaume Puig, director general de GVC Gaesco Gestió. En concret, enumera la fortalesa de les dades macroeconòmiques, les revisions a l'alça dels beneficis empresarials, visibilitat de factors favorables als resultats, un incipient cicle d'inversions CAPEX i valoracions atractives.

contador