Mapfre espera una compensació quan Bankia trenqui l'acord amb Bancaseguros

Minimitza l'impacte del cessament de l'acord en el seu negoci

Bolsamanía
Europa Press | 25 set, 2020 18:01
ep el presidente de mapfre antonio huertas 20200925115503
EUROPA PRESS - Archivo

El president de Mapfre, Antonio Huertas, està convençut que obtindrà una compensació econòmica "adequada" en el moment en què Bankia posi fi al seu acord amb Bancaseguros, que es preveu per quan es completi la integració de l'entitat en CaixaBank.

Mapfre
2,338
  • -0,76%-0,02
  • Max: 2,36
  • Min: 2,34
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,93
16:17 28/03/24

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, van assegurar la setmana passada que l'operació de fusió generarà una incompatibilitat en les assegurances generals que caldrà resoldre, avançant que "no esperen un destí raonable diferent" a una finalització de l'acord amb Mapfre.

En aquest sentit, Huertas ha relatat com, "sense voler-lo", l'asseguradora s'ha convertit en notícia aquests dies. "No ho hem buscat, però estem sortint a les pàgines econòmiques dels mitjans perquè Bankia serà absorbida per una altra entitat i comportarà la fi dels acords exclusius amb Mapfre", ha indicat.

Al seu habitual vídeo quinzenal, Huertas ha recordat que les relacions entre totes dues companyies es van iniciar l'any 1998 amb l'extinta Caja Madrid, encara que l'acord actual sigui de 2014. "Són més de 20 anys de relació d'aliança, la més antiga del mercat espanyol", ha subratllat.

IMPACTE D'UN 2% EN LES VENDES

No obstant això, més enllà del sentimentalisme, el president de Mapfre ha assegurat que la fi d'aquest acord "no és gens rellevant" des del punt de vista del volum de negoci, ja que a penes representa el 2% del total de les seves vendes. "Continuarem sent el grup assegurador espanyol més gran del món, amb una gran diferència sobre tots els altres", ha postil·lat.

A més, confia en utilitzar la compensació econòmica que rebi per a iniciar altres projectes i aliances que ajudin a continuar projectant Mapfre cap al futur.

contador