L'S&P 500 renova per la mínima seus màxims històrics a Wall Street

Tot i que el Nasdaq registra pèrdues del 0,4% arrossegat per Alphabet (Google)

César Vidal / Irene Hernández
Bolsamania | 29 oct, 2019 16:16
wall-street-ouvre-en-tres-leger-repli

DOW JONES

39.807,370

22:20 28/03/24
0,12%
47,29

L'S&P 500 (+0,18%) renova per la mínima els seus màxims històrics a Wall Street, tot i que el Nasdaq cau un 0,4% arrossegat pel mal comportament d'Alphabet, matriu de Google, després dels seus resultats.

Alphabet cau més de l'1,8% després de presentar ahir a la nit els seus resultats del tercer trimestre de l'any, un període durant el qual les xifres de la companyia no van complir amb les expectatives dels analistes.

El gegant tecnològic va registrar un benefici per acció (BPA) de 10,12 dòlars, enfront dels 12,38 dòlars que preveia el consens. El benefici net sota un 23% en taxa interanual, fins als 7.068 milions de dòlars.

A més, Beyond Meat, l'empresa d'hamburgueses veganes que ha estat un dels valors de l'any als EUA, es desploma un 16% malgrat superar previsions amb els seus resultats.

També han publicat les seves xifres les grans farmacèutiques que cotitzen al Dow Jones. Pfizer va guanyar 7.680 milions de dòlars durant el tercer trimestre, una millora del 86,7% gràcies a les plusvàlues aconseguides per la creació d'una societat conjunta amb GSK. Els seus títols es revaloren més d'un 2,5%.

A més, Merck ha anunciat que durant l'últim trimestre va registrar uns beneficis millors del que s'esperava i que augmenta les seves previsions de guanys per al que queda d'any. Les vendes del seu producte per a la immunoteràpia, Keytruda, van superar els 3.000 milions de dòlars per primera vegada. Les seves accions també pugen a prop d'un 2%.

Mentrestant, el proveïdor de serveis de pagament Mastercard va elevar el seu benefici un 11%, fins als 2.108 milions de dòlars. I General Motors va guanyar 6.926 milions de dòlars fins al setembre, un increment del 16%.

GUERRA COMERCIAL, RESERVA FEDERAL I BREXIT

Sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA, l'Administració Trump va afirmar aquest dilluns a la nit que està considerant estendre certes exclusions aranzelàries a importacions xineses valorades en 34.000 milions de dòlars.

En relació al Brexit, l'última hora és que el Partit Laborista pot recolzar aquesta tarda la nova sol·licitud de Boris Johnson per convocar eleccions anticipades al Regne Unit el proper 12 de desembre.

El mercat es prepara també per a la reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Els inversors descompten al 90% que el banc central nord-americà tornarà a baixar els interessos en 25 punts bàsics, la que serà la tercera rebaixa consecutiva després de les realitzades el juliol i setembre.

No obstant això, a causa que les incerteses que afecten el creixement (guerra comercial i Brexit) encara no s'han dissipat del tot, i també per la divisió mostrada dins el Comitè Executiu durant l'última reunió, els experts no es posen d'acord en si serà l'última rebaixa de l'any o, per contra, hi haurà una altra retallada el desembre.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,7%, fins als 54,80 dòlars. Els inversors descompten que pot produir-se novament una excessiva oferta per part dels productors en un escenari global que reflecteix una demanda afeblida.

A més, l'euro s'aprecia un 0,06%, fins als 1,1105 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,84%, mentre el rendiment del bo a 2 anys cedeix fins a l'1,64% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,59%.

contador