El petroli escala a màxims de setembre gràcies a l'OPEP i la treva comercial

Els analistes esperen que la tendència alcista es mantingui a curt termini

Sergio García
Bolsamania | 26 des, 2019 14:59
cb petroleo sh11

El petroli torna a somriure. Els preus de l'esquist escalen per sobre dels 67 dòlars en el cas del barril de Brent fins a màxims de fa tres mesos. I ho fan davant l'optimisme comercial i l'expectativa que l'OPEP finalment no suavitzi les seves retallades productius durant el primer semestre de 2020.

"Els preus s'estan veient sostingut de moment", reconeix Olivier Jakob, analista de Petromatrix. "És difícil canviar de tendència en plena època nadalenca", postil·la.

La treva comercial també dona suport al petroli. La Xina i els EUA haurien de segellar el seu acord de fase u a principis de gener. Al seu torn, Washington ha retardat la publicació dels seus inventaris de cru precisament per l'aturada nadalenca. Això fa que l'or negre no es vegi ressentit davant d'una major producció petroliera dels de Trump.

Rússia va tornar a acovardir aquesta matèria primera fa uns dies. El ministre energètic de país, Alexander Novak, va deixar caure que l'OPEP i els seus aliats podrien suavitzar les retallades productius autoimpostos fins al moment. El mercat compta ara que això finalment no arribi a passar.

Si l'OPEP i els seus aliats suavitzen aquestes retallades productives l'oferta seria massa alta per a la demanda actual i, al no casar entre elles, aquest excés d'estoc petrolier el condemnaria al vermell al parquet.

contador