L'Ibex torna a les caigudes pressionat per les retallades en els bancs i Telefónica

La Xina ha publicat un PMI manufacturer que ha estat millor de l'esperat

Nieves Amigo
Bolsamania | 30 jun, 2020 10:48 - Actualitzat: 10:48
ep el edificio de la bolsa en madrid aparece hoy cerrado al publico despues de que el ibex 35 haya
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex torna a les caigudes aquest dimarts (-0,5%) després de les pujades de la passada sessió i pressionat per les reculades en els bancs o Telefónica. Wall Street també va finalitzar ahir amb alces pesi a l'esgarrifós balanç de l'impacte del coronavirus -ja ha matat a 500.000 persones a tot el món- i davant els forts avanços en Boeing, que va anunciar que tornarà a fabricar la seva polèmica 737 Max, l'aparell protagonista de diversos tràgics accidents.

IBEX 35
11.041,700
  • 0,13%13,90
  • Max: 11.058,50
  • Min: 11.036,70
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.832,87
09:01 25/04/24

Àsia ho ha fet igualment bé aquesta matinada, i és que avui s'ha publicat allí el PMI manufacturer de juny, que s'ha situat en 50,9 enfront de l'estimació dels economistes de 50,4. Les lectures de PMI per sobre de 50 signifiquen expansió, mentre que per sota d'aquest nivell indiquen contracció. Al maig, el PMI manufacturer va quedar en 50,6.

No obstant això, les dades d'aquest dimarts al Japó van mostrar que la producció industrial al maig va caure un 8,4% intermensual enfront de l'estimació de -5,6% i la dada prèvia de -9,8%.

Quant a altres dades destacades de la jornada, el PIB del primer trimestre a Espanya cau un 5,2%, en línia amb l'esperat.

Respecte a l'evolució de la pandèmia de coronavirus, més governadors als EUA estan retrocedint o retardant els plans de reobertura a mesura que els casos de Covid-19 pugen per tot el país. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va dir aquest dilluns que la pandèmia continua accelerant-se i que, sense una intervenció global més col·laborativa, "el pitjor està per venir".

Cal subratllar que aquest dimarts Jerome Powell, president de la Fed, i Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels EUA, atestaran davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants. Powell dirà que el camí de la recuperació és "extraordinàriament incert" (la Reserva Federal ja ha fet públic el seu discurs). Steven Mnuchin afirmarà que "els EUA està en una posició forta per a recuperar-se" i que, depenent de les perspectives, és possible que el Tresor "treballi més amb el Congrés en l'ajuda al juliol".

D'altra banda, avui acaba un mes en què les bosses han continuat avançant, però ho han fet amb menys convicció. Mancant veure com es comporta aquest dimarts, l'Ibex puja en aquest mes a penes un 2,5%. Tècnicament, l'índex continua eludint el suport dels 7.062 punts. No obstant això, el selectiu espanyol continua oferint un complicat aspecte tècnic i seguirà així mentre es mantingui cotitzant per sota de la resistència dels 7.600 punts, adverteix César Nuez, analistes de Bolsamanía.

contador