Cinc valors del mercat espanyol pels quals apostar en el tercer trimestre

Els experts de Bolsamanía posen en el focus en títols que l'estan fent molt bé en 2020

Nieves Amigo
Bolsamania | 01 jul, 2020 12:12
brokerasx

Molts experts prefereixen els Estats Units enfront d'Europa com a opció d'inversió per als pròxims mesos i, per descomptat, també enfront de l'Ibex. Així i tot, per als quals vulguin aferrar-se al mercat patri, els analistes de Bolsamanía César Nuez i José María Rodríguez han triat cinc valors que presenten una aspecte atractiu de cara al trimestre que estrenem avui.

Iberdrola
11,460
  • -0,61%-0,07
  • Max: 11,59
  • Min: 11,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,92
17:35 25/04/24
Cellnex
31,160
  • 0,32%0,10
  • Max: 31,40
  • Min: 30,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 33,59
17:35 25/04/24

Iberdrola: és la clara protagonista de l'actualitat empresarial de les últimes sessions amb les seves anades i vingudes respecte a la seva opa per Infigen. El negoci de l'energètica segueix molt forta malgrat una crisi del Covid-19 i això es reflecteix en borsa. Encara que ha anat corregint des de març, ho ha fet de forma continguda i manté una tendència alcista molt clara. "Aquesta acabant la primera meitat de l'any superant la resistència clau dels 10,27 euros. És molt probable que, per a les setmanes vinent, vegem un atac als màxims històrics que ha dibuixat enguany en els 11,34 euros. Si els supera, es quedaria en pujada lliure i podríem acabar veient una continuació de les alces fins als 12 euros", expliquen aquests experts.

Viscofan: és el millor valor de l'Ibex l'any (+25%), només per darrere de Cellnex. El fabricant d'embolcalls per a productes carnis ha advertit recentment que podria paralitzar els seus plans d'inversió a causa dels problemes de mobilitat sorgits arran de la crisi sanitària. Malgrat això, continua ferm en bossa després de dos mesos donant forma a una figura de continuació alcista. Els experts de Bolsamanía recomanen estar molt atents a un tancament per sobre dels 60 euros, que ens confirmaria el començament d'un nou impuls alcista que podria acabar portant al títol fins al nivell dels 70 euros.

Cellnex: és el 'rei' de l'Ibex en 2020, amb una revaloració de més del 40%. La companyia continua ferma en el seu pla d'inversions per a continuar creixent, i el mercat premia la seva fortalesa en un context tan complicat com l'actual. Lluny de donar símptomes de feblesa, tècnicament ha superat màxims històrics i podria estendre les pujades actuals fins al nivell dels 60 euros, avisen els analistes de Bolsamanía.

Siemens Gamesa: malgrat ser un títol molt volàtil i que sol protagonitzar esglais com el més recent -l'anunci del cessament del seu conseller delegat i que tindrà un EBIT negatiu en 2020 -, és un títol que agrada als experts de Bolsamanía. "Ha recuperat en dos dies tot el perdut després de comunicar aquestes novetats i té una directriu alcista de curt termini impecable, que passa per la zona de 14,35 euros. Just ara està a les portes de la resistència dels 15,92 euros i, si la supera, el normal és que es vagi pels màxims d'enguany, en la zona de 17 euros. Si deixa enrere aquests màxims, fins i tot podria anar-se als 20,80 euros", anticipen.

Ebro Foods: la crisi del coronavirus ha beneficiat al seu negoci, perquè durant el confinament han augmentat les vendes d'aliments 'secs' que aquesta produeix, especialment l'arròs. La companyia es mou lateralment des de 2016, però dins d'una tendència alcista de fons. Si supera en algun moment la zona dels 20 euros, seria una claríssima compra en termes de llarg termini, diuen els experts de Bolsamanía. "A més, és un títol que, quan ve tot molt mal donat, aguanta molt bé", afegeixen.

Fora del mercat espanyol, aquests analistes expliquen que "tot el que és tecnologia" -Netflix, Amazon, Apple...- continua estant molt fort. Altres títols alcistes són Ferrary, SAP, Adidas... "i en general gairebé tots els títols alemanys", afegeixen. I destaquen especialment Louis Vuitton. "El gràfic és un calc d'Apple, encara que va amb una mica de retard. És un títol en pujada lliure. Podríem col·locar un 'stop' en la zona dels 363 euros però, mentre no es perfori aquest nivell, que no sembla que vagi a ocórrer, el normal és que es vagi a màxims històrics en la zona de 438 euros", expliquen.

contador