Caigudes moderades a Wall Street en espera de la decisió de la Fed

El mercat descompta una pujada de 25 punts bàsics

María Campillo
Bolsamania | 01 feb, 2023 15:23 - Actualitzat: 16:06
etats unis la douleur d une politique monetaire restrictive necessaire un certain temps face a l inflation declare powell fed

Wall Street cotitza amb pèrdues moderades aquest dimecres, després dels guanys destacats de la sessió de dimarts. El parquet novaiorquès està esperant el que faci i digui la Reserva Federal (Fed) després de la reunió de política monetària, durant la qual dona per fet una pujada de 25 punts bàsics, fins al 4,50%-4,75%.

NASDAQ 100
17.394,314
  • -0,57%-99,31
  • Max: 17.590,81
  • Min: 17.376,49
  • Volume: -
  • MM 200 : 16.257,41
23:16 18/04/24

El mercat dels Estats Units va tancar un primer mes de l'any molt positiu, sobretot en el cas del Nasdaq, que es va disparar a prop de l'11% (va ser l'índex més baixista del 2022), seguit per l'S&P 500 (+6%), que va registrar el seu millor gener des del 2019; i pel Dow Jones (+2,8%).

A L'ESPERA DE LA RESERVA FEDERAL

La reunió de política monetària de la Fed és la clau de la jornada. Els inversors descompten un fre en el ritme d'enduriment monetari fins als 25 punts bàsics, però també estaran pendents de la roda de premsa que ofereixi el seu president, Jerome Powell i les possibles 'pistes' sobre el nivell màxim que assoliran els tipus d'interès.

"El que determinarà la reacció dels mercats, seran les qüestions següents: fins quan seguirà pujant els tipus oficials el banc central nord-americà; a quin nivell els col·locarà, és a dir, quina serà la taxa terminal; i quant temps els mantindrà a aquest nivell abans de començar a baixar-los”, destaquen els experts de Link.

Així mateix, aquests analistes aposten perquè “la Fed apujarà les seves taxes oficials en 25 punts bàsics una o dues vegades més, fins a donar per finalitzat el procés. Així, la taxa terminal se situaria a prop o lleugerament per sota del 5%. On divergeixen seriosament les expectatives dels inversors és en quant de temps les mantindrà a aquest nivell. Els més 'optimistes', una part important del mercat, esperen que la Fed comenci a abaixar les taxes abans de finalitzar l'any”.

Pel que fa a les declaracions de Powell, el mercat està convençut que tornarà a fer servir un to dur i a reiterar el seu missatge que la política monetària seguirà sent restrictiva "durant un temps". "Si és així, i donar Powell per fet que no hi haurà reduccions dels tipus d'interès aquest any, és factible que tant els mercats de bons com els d'accions reaccionin de manera negativa, cosa que 'afavorirà', a més, l'elevat nivell de sobrecompra que mostren els preus de molts actius", indiquen a Link.

ECONOMIA I EMPRESES

A l'escena empresarial, la temporada de resultats segueix endavant. Aquest dimecres serà el torn de Meta, matriu de Facebook, que donarà a conèixer els comptes després del tancament del mercat. Dijous també després del tancament serà el torn d'Apple, Alphabet i Amazon.

Una altra empresa protagonista de la jornada és Snap, que s'enfonsa més d'un 11% a la sessió d'avui després que la companyia reportés uns ingressos del quart trimestre que van estar per sota de les estimacions dels analistes.

A nivell econòmic, s'ha donat a conèixer l'informe d'ocupació privada del gener elaborat per la consultora ADP, avantsala de l'informe d'ocupació oficial que es coneixerà aquest divendres. La xifra ha estat de 106.000 llocs de treball, per sota dels 235.000 de desembre.

També es coneixeran l'ISM i el PMI manufacturers, per als quals el consens estima que segueixin en territori de contracció i per sota dels 50 punts.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cotitza pla (78,80 dòlars) i el Brent cedeix un 0,28% (85,22 dòlars) en espera de la reunió de l'OPEP+, durant la qual no preveu que anunciï novetats en la producció. Cinc membres del càrtel han dit a Reuters als últims dies que els grans productors debatran les perspectives econòmiques i la magnitud de la demanda xinesa, i que és improbable que sorgeixin ajustaments a la política actual.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,21% (1,0885 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,25% (1.940 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,481% i el bitcoin perd un 0,41% (23.010 dòlars).

contador