Moderna es dispara en descartar que els seus 64,5 milions de dosis hagin causat trombes

Les seves accions pugen a prop d'un 8% a Wall Street després de conèixer la informació

Judith Arrillaga
Bolsamania | 13 abr, 2021 17:46
cbvacuna moderna

La farmacèutica Moderna ha assegurat aquest dimarts que la seva vacuna no està relaciona amb cap episodi de trombes. Segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimarts, cap de les 64,5 milions de dosis administrades a tot el món han provocat aquest tipus d'efectes adversos.

Després de conèixer les dades, les seves accions s'han disparat a Wall Street i avancen a aquestes hores a prop d'un 8%. Unes pujades que contraresten amb les caigudes de les seves competidores. Johnson & Johnson es deixa una mica menys d'un 3% després de paralitzar l'ús de vacuna als Estats Units i retardar el llançament a Europa.

Si la primera celebra que la seva vacuna no causa efectes adversos greus, la segona pateix en borsa per tot el contrari. I és que, l'FDA i els CDC han recomanat paralitzar el seu ús després de detectar sis possibles casos de trombes en persones inoculades amb Johnson & Johnson.

Des de l'EMA han subratllat que "actualment no està clar si hi ha una associació causal" entre la vacuna i aquestes afeccions.

"Quan vegis les barbes del teu veí tallar, posa la teva a remullar", això és el que ha d'estar pensant AstraZeneca. Tot i que aquest dimarts s'ha allunyat del focus de la notícia i ha passat a un segon pla, les seves accions cotitzen amb caigudes al parquet novaiorquès contagiades per les males notícies de Johnson & Johnson.

contador