Els taxistes de Barcelona també faran vaga com a protesta pels VTC

No accepten la proposta de la Generalitat i pararan indefinidament, igual que a Madrid

Bolsamanía
Bolsamania | 18 gen, 2019 15:00
ep vagataxisbarcelona 20180731113202
Europa Press

Després que aquesta setmana els taxistes de Madrid anunciessin que des de dilluns que ve començaran una vaga indefinida, els seus companys de Barcelona faran el mateix. Així ho han declarat, després de no acceptar la proposta feta per la Generalitat per solucionar el conflicte amb els VTC.

L'anunci de l'aturada indefinida dels taxistes barcelonins ve després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, informés que els vehicles de Uber i Cabify hauran de reservar-se amb un termini de 15 minuts en lloc de les 12 hores que reclamava el taxi.

Catalunya ha proposat obligar els VTC a precontratar els seus serveis amb una antelació mínima de 15 minuts

El portaveu d'Elit Taxi, Tito Álvarez, ha cridat aquest divendres als taxistes a dirigir-se a la T2 de l'Aeroport de Barcelona per realitzar una assemblea, on decidiran futures mobilitzacions i com procedir. El portaveu d'aquesta associació, Alberto Álvarez, ha explicat a Efe que ha abandonat la reunió del ple del Consell del Taxi abans que acabés en protesta per la proposta de la Generalitat.

"A la terminal 2 decidirem cap a on anem amb la nostra eina de treball a ocupar el que sigui", ha assegurat Álvarez davant els taxistes congregats. "És insuficient, teníem una línia vermella de sis hores que no s'ha complert", ha indicat el portaveu d'Elit Taxi, Tito Álvarez, en declaracions a TV3. No obstant això, el dirigent del sector considera que el "partit encara no està perdut". "Ara és quan anem a l'autèntica guerra", ha advertit.

Aquest divendres, el Govern de Catalunya ha proposat obligar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontratar els seus serveis amb una antelació mínima de 15 minuts. La mesura s'inclou en un esborrany de la proposta de Decret Llei que el Govern està dissenyant per regular l'activitat de plataformes com Uber i Cabify, facilitat pels taxistes.

Mig centenar de taxistes s’han concentrat el matí d'aquest divendres davant de la Conselleria on l'Administració catalana es reunia amb el sector per exigir la precontractació dels VTC, a part que aquests vehicles tornin a la base després de cada trajecte.

contador