Vodafone Espanya ingressa un 7% menys durant el seu tercer trimestre, però guanya clients

Entre octubre i desembre, la companyia va tenir uns ingressos totals de 1.165 milions

Bolsamanía
Bolsamania | 25 gen, 2019 13:42
cbvodafone8 short1

VODAFONE GROUP

0,662

10:23 19/04/24
-0,26%
0,00

Vodafone Espanya va registrar uns ingressos totals de 1.165 milions d'euros durant el seu tercer trimestre fiscal (l'1 d'octubre al 31 de desembre de 2018), un 7% menys que fa un any. Per la seva banda, els ingressos per servei van ser de 1.055 milions, un 7,4% inferiors, segons ha informat aquest divendres la companyia.

L'operadora ha assenyalat que el ritme de descens dels ingressos per servei s'ha estabilitzat (-7,4% durant el tercer trimestre enfront del -7,2% durant el segon), ja que l'impacte de la menor base de clients es va veure mitigat per la menor activitat promocional al mercat i la millora dels resultats comercials.

Vodafone ha ressaltat que millora la seva activitat comercial durant el trimestre després de la 'guerra del futbol'. Així, gràcies a les 49.000 altes netes del trimestre, la cartera de clients de fibra de Vodafone Espanya supera per primera vegada els 2,8 milions, alhora que el nombre de clients de Vodafone TV va augmentar en 13.000 durant el tercer trimestre de l'any fiscal per tancar 2018 amb 1,28 milions.

La cartera de clients de fibra de Vodafone Espanya supera per primera vegada els 2,8 milions

Així mateix, el nombre de clients de contracte de telefonia mòbil de Vodafone a Espanya va baixar en 94.000 durant el trimestre (principalment línies de baix valor) fins a tancar desembre amb 11,5 milions.

Tot i això, segons ha explicat l'operadora, s'observa un canvi de tendència, que va portar a aconseguir durant l'últim mes un saldo net positiu de portabilitat de clients de contracte de telefonia mòbil de 8.000. La cartera total de clients mòbils va tancar als 13,9 milions.

LA FACTURACIÓ DEL GRUP CAU UN 3,9%

En general, Vodafone va facturar 10.996 milions d'euros entre octubre i desembre, un 6,8% menys que durant el mateix període de 2017. La companyia ha assenyalat que el descens va deure en bona mesura a l'adopció del sistema comptable IFRS15 i la venda de Vodafone Qatar, així com als tipus de canvis de divisa.

En aquest tercer trimestre, la facturació del grup per serveis va caure un 3,9%, fins als 9.787 milions d'euros, amb un descens del 2% a Europa i un 7,2% a la resta del món. No obstant això, l'anomenada facturació "orgànica" per serveis, generada sobretot per les vendes, va créixer un 0,1% a tot el grup, apunta la companyia.

A Europa, la facturació orgànica per serveis va baixar un 1,1%, percentatge que reflecteix, segons l'empresa, una millora de les tendències financeres i comercials a Itàlia, un creixement "robust" a Alemanya, una menor pèrdua de clients a Espanya i un bon creixement al Regne Unit. A la resta del món, la facturació calculada en aquests termes va augmentar un 4,9%, ja que el descens a Sud-àfrica es va veure compensat per "un bon creixement en altres mercats", ha dit Vodafone.

El conseller delegat de Vodafone assegura que el Brexit "no tindrà un impacte material" en el grup

L'empresa ha reiterat la seva previsió d'un 3% de creixement de l'EBITDA orgànic, amb un flux de caixa de 5.400 milions d'euros.

En una teleconferència amb la premsa, el conseller delegat de Vodafone, Nick Read, ha assegurat que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) "no tindrà un impacte material" en el grup, tot i que s'han fet "plans de contingència" a nivell d’"inventari". Read ha dit que, durant els tres mesos analitzats, l'empresa "va millorar la consistència" del seu rendiment comercial.

A més, va valorar positivament la menor pèrdua de contractes de telèfon mòbil en tots els seus mercats i "les millors tendències de clients a Itàlia i Espanya", cosa que, però, "encara no s'han reflectit en els resultats financers". "Ens dirigim cap a aplicar un model operatiu radicalment més simple i a accelerar la nostra transformació digital, com demostren els canvis organitzatius que hem anunciat a Espanya i el Regne Unit", ha afirmat.

contador