Torres segueix donant llargues sobre Villarejo: "La investigació és secreta"

Hernández de Cos demana al banc "celeritat" per evitar danys reputacionals

Elena Lozano
Bolsamania | 17 jun, 2019 13:26
ep carlos torres 20180928000202
BBVA - Archivo

Carlos Torres, president de BBVA, ha rebutjat de nou pronunciar-se sobre el judicialitzat cas sobre el presumpte espionatge de l'entitat a empresaris, autoritats i periodistes a través de Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo. "La investigació ha estat declarada secreta, no puc ni n'he de comentar res", ha afirmat aquest dilluns.

Torres, que ha inaugurat el curs Las finanzas sostenibles y su importancia en el futuro de la economía, organitzat per la Apie i BBVA a Santander, ha reiterat que la investigació amb auditoria forensic que porta a terme el banc amb l'ajuda de Garrigues, Uría i PwC "segueix el seu curs", però està "supeditada" a la investigació judicial, "que és la que importa".

"Estem col·laborant amb la justícia i ho seguirem fent", ha afirmat el president de BBVA en relació amb el cas, que es va judicialitzar a principis d'aquest any arran de la filtració d'informacions sobre el presumpte espionatge, que van derivar en la personació de alguns afectats, com Carlos Arenillas, Miguel Sebastián o Luis del Rivero, a la causa.

Precisament, el diari El Confidencial publica aquest dilluns que BBVA està a punt d'acabar la seva investigació interna i que ja ha compartit part de les conclusions amb la Fiscalia i el jutge.

L'objectiu de l'entitat, que sortiria ben parada de la investigació, és que estigués conclosa abans de la presentació dels resultats del primer semestre de l'entitat, a finals de juliol, d'acord amb el diari.

Per la seva banda, el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, que també ha estat present durant la inauguració, s'ha limitat a recalcar el missatge que va emetre quan va començar el procés judicial: "És important que l'entitat analitzi la qüestió en profunditat i amb celeritat per reduir potencials costos de reputació".

"LES NOSTRES RÀTIOS SÓN DE PRIMERA"

Preguntat sobre la insistència del Banc d'Espanya, també d'aquest mateix dilluns, a animar la banca a millorar les seves ràtios de capital, Torres ha defensat les posicions de BBVA. "Tant en capital com en rendibilitat les nostres ràtios són de primera", ha manifestat.

El president del banc ha posat en valor que la seva rendibilitat sobre patrimoni tangible està a l'entorn del 12%, mentre que la ràtio de capital ha augmentat més de 20 punts bàsics en un any amb impactes negatius per canvis comptables. "Tenim una rendibilitat i una ràtio de capital que no només compleix amb totes les ràtios, sinó que va creixent en el temps", ha afegit.

contador