Telefónica reforça el seu compromís amb els projectes 5G

És l'operador amb major participació als Pilots 5G promoguts per Red.es

Mariel Delgado
Bolsamania | 31 jul, 2020 18:14
ep despliegue del 5g
EUROPA PRESS - Archivo

Telefónica ha estat la guanyadora de la segona convocatòria pública del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital amb plans 5G per a Madrid, Andalusia, Extremadura i Castella i La Manxa. El pressupost total entre les quatre iniciatives és de 8 milions d'euros, dels quals 2,8 milions d'euros són cofinançats per Red.es amb càrrec als fons FEDER.

Telefónica
4,160
  • 1,59%0,07
  • Max: 4,17
  • Min: 4,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,71
13:58 23/04/24

L'empresa multinacional espanyola de telecomunicacions s'ha convertit en l'única operadora els projectes de la qual han estat seleccionats en totes dues convocatòries. A partir d'ara, dirigirà les propostes Telefònica 5G Madrid i Xarxes Privades 5G Andalusia amb 13 casos d'ús, i donarà suport amb la seva xarxa 5G a 8 pilots a Extremadura i Castella-la Manxa.

Per tant, els nous pilots 5G a aquestes quatre Comunitats Autònomes se sumen al Pilot 5G Galícia (2019-2021) per desenvolupar casos d'ús amb la finalitat de fomentar la tecnologia 5G a Espanya, a través del cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la xarxa 5G de Telefónica. La base de construcció de les propostes ha estat l'experiència adquirida amb els més de 60 casos d'ús 5G, en els quals Telefónica ha treballat des de l'inici del projecte Ciutats Tecnològiques 5G al gener de 2018.

Dins d'aquests projectes s'empraran tecnologies innovadores, com és el cas de l'aplicació de l'holografia, la realitat virtual, la intel·ligència artificial i les comunicacions vehiculars sobre drons així com els models més avançats de telèfons intel·ligents, encaminadors i ulleres de realitat virtual.

Així mateix, s'estan incorporant noves capacitats al 5G com l''edge computing' (executar els serveis el més a prop possible del client), les xarxes 'Stand Alone' (només xarxes 5G) i el 'network slicing' (diverses xarxes mòbils virtuals en una sola cobertura), les quals permetran concedir prestacions distintives a aquests casos d'ús utilitzant totes les freqüències de ràdio disponibles per a 5G.

contador