Telefónica no vendrà la seva xarxa de fibra a Espanya: "És un actiu estratègic"

Àngel Vilà assenyala que "és una opció, però no ho contemplem en aquesta etapa"

César Vidal
Bolsamania | 26 feb, 2021 13:39
ep angel vila consejero delegadotelefonica 20190725115423
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica no vendrà la seva xarxa de fibra a Espanya. "És un actiu estratègic", ha assenyalat el conseller delegat de la companyia, Ángel Vilá, a preguntes dels analistes financers.

Telefónica
4,160
  • 1,59%0,07
  • Max: 4,17
  • Min: 4,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,71
13:58 23/04/24

Qüestionat sobre la possibilitat d'arribar a acords similars als signats a Alemanya amb Allianz o al que es negocia al Brasil amb una caixa d'estalvis canadenc, Vilá ha assenyalat que "a Espanya no veiem la necessitat de buscar un soci, perquè és un mercat amb alta penetració".

Per Vilá, "Espanya és un mercat on ja tenim diversos acords comercials vigents i no veiem l'oportunitat que hi ha en altres mercats on estem creant noves companyies de fibra amb socis".

Així, ha destacat que tenim una "xarxa molt valuosa i molt ben desenvolupada, que per a nosaltres és estratègica". Sobre la possibilitat de vendre una part o donar entrada a un soci, ha afegit que "és una opció, però no ho contemplem en aquesta etapa. La xarxa de fibra és estratègica".

Els analistes de Citi, que ja van anticipar que Telefónica retallaria el seu dividend per enfortir el balanç, com així va anunciar aquest dijous l'operadora, han valorat la xarxa de fibra espanyola en 19.000 milions d'euros, una xifra que gairebé iguala l'actual capitalització borsària de la companyia, que amb prou feines supera els 20.000 milions.

Segons l'opinió de Citi, vendre aquest actiu seria "la bala de plata" que permetria al grup solucionar d'una vegada per totes els seus problemes d'endeutament. Una cosa que, després d'aquestes declaracions, no està contemplat per l'operadora.

MOVIMENTS DE CONSOLIDACIÓ A ESPANYA

D'altra banda, a en ser qüestionat pels possibles moviments de consolidació a Espanya, amb la possible fusió entre MásMóvil i Vodafone Espanya, el president, José María Álvarez-Pallete ha assenyalat que "donem la benvinguda a aquests moviments, perquè els considerem necessaris".

Pallete ha afegit que "l'ingrés mitjà per usuari a Europa és la meitat que als Estats Units" a Espanya hi ha massa jugadors i la consolidació té sentit, de manera que la recolzem". Per la seva banda, Àngel Vilá ha dit que "l'estructura de mercat és una solució per a la sostenibilitat de mercat i donem suport a aquesta consolidació".

contador