Rovi cau amb força a l'IBEX després de retirar un lot de les vacunes de Moderna

Com que es va trobar un cos estrany en un dels vials

Manuel Martín-Albo
Bolsamania | 11 abr, 2022 12:14
rovi moderna

Rovi cau amb ganes a l'IBEX 35 aquest dilluns (-3,2%) i és el pitjor títol del dia després que l'Agència Espanyola del Medicament decidís retirar un lot de vacunes contra el coronavirus desenvolupades per Moderna i fabricades a les plantes de la farmacèutica espanyola per trobar impureses en un dels vials.

ROVI
6,090
  • -4,99%-0,32
  • Max: 6,42
  • Min: 6,08
  • Volume: -
  • MM 200 : 7,50
02:00 29/05/20

La companyia va informar divendres de la notificació rebuda per un centre de vacunació de Màlaga. El vial en qüestió va ser tornat per a la seva avaluació i investigació. És per això que es va decidir retirar el lot amb número 000190A de la vacuna Spikevax de Moderna.

Aquest constava de 764.900 dosis i va ser distribuït a Noruega, Polònia, Portugal, Espanya i Suècia entre el 13 i el 14 de gener d'aquest mateix any.

"Moderna va realitzar una cerca acumulativa a la base de dades de seguretat global i no s'ha notificat cap problema de seguretat en relació amb les persones que van rebre la vacuna contra la Covid-19 d'aquest lot. Fins ara, no se n'ha identificat cap incident de seguretat o eficàcia", indicaven a l'escrit.

Aquest no és el primer incident d'aquesta mena que registren tant Rovi com Moderna. Cal recordar la investigació oberta al Japó per les morts de pacients que van rebre les dosis de Spikevax. Això sí, en aquest cas les investigacions van concloure que no hi havia relació entre les injeccions i les defuncions.

Els experts creuen que aquesta notícia tindrà un impacte limitat en la cotització, posant de precedent precisament el cas de la investigació al Japó.

"Notícia negativa, encara que no és la primera vegada que passa un incident d'aquest tipus. En l'ocasió anterior (agost 2021), la cotització va caure només conèixer-se la notícia, però es va recuperar els dies posteriors", indiquen des de Bankinter.

"La cotització no es va veure afectada divendres quan es va conèixer la notícia", recorden des de Sabadell.

contador