Microsoft invertirà "diversos milers de milions" de dòlars en OpenAI, creadora de ChatGPT

Amb l'objectiu d'accelerar els avenços en intel·ligència artificial

María Campillo
Bolsamania | 23 gen, 2023 18:26
microsoft logo edificio
Wonderlane (Flickr)

Microsoft ha anunciat aquest dilluns que farà una inversió multianual i multimilionària en OpenAI, empresa creadora del bot d'intel·ligència artificial ChatGPT, amb l'objectiu d'accelerar els avenços en intel·ligència artificial i garantir que "els seus beneficis es comparteixin àmpliament amb el món", ha informat la tecnològica.

MICROSOFT
401,280
  • -0,74%-2,99
  • Max: 405,00
  • Min: 399,48
  • Volume: -
  • MM 200 : 366,45
17:27 19/04/24

Microsoft no ha donat una xifra exacta de la suma de la inversió, però a principis de mes, quan diversos mitjans van informar sobre aquesta operació, van xifrar la quantitat en uns 10.000 milions de dòlars.

L'acord forma part de la tercera fase a l'associació a llarg termini entre ambdues companyies i segueix les inversions realitzades per Microsoft el 2019 i 2021. "Estén la nostra col·laboració contínua a través de la supercomputació i la investigació d'intel·ligència artificial (IA) i ens permet a cadascun de nosaltres comercialitzar de manera independent les tecnologies avançades d'IA resultants", ha assenyalat Microsoft en un comunicat de premsa.

"Formem la nostra associació amb OpenAI al voltant d'una ambició compartida d'avançar responsablement en la investigació d'IA d'avantguarda i democratitzar la IA com una nova plataforma tecnològica", ha declarat Satya Nadella, president i CEO de Microsoft. "En aquesta propera fase de la nostra associació, els desenvolupadors i les organitzacions de totes les indústries tindran accés a la millor infraestructura, models i cadena d'eines d'IA amb Azure per crear i executar les aplicacions".

"Els darrers tres anys de la nostra associació han estat genials", ha afirmat Sam Altman, CEO d'OpenAI. "Microsoft comparteix els nostres valors i estem entusiasmats de continuar la nostra investigació independent i treballar per crear una IA avançada que beneficiï a tothom".

Des del 2016, Microsoft s'ha compromès a convertir Azure en una supercomputadora d'IA per al món i, gràcies a aquesta inversió, implementarà els models OpenAI en els seus productes empresarials i de consum i introduirà noves categories d'experiències digitals.

Així mateix, com a proveïdor exclusiu al núvol d'OpenAI, "Azure impulsarà totes les càrregues de treball d'OpenAI en investigació, productes i serveis d'API", ha detallat la companyia de Redmond.

QUÈ ÉS CHATGPT?

ChatGPT és una eina de xatbots basada en la intel·ligència artificial i que pot ser usada per crear i mantenir converses. El seu model compta amb més de 175 milions de paràmetres i està entrenat amb grans quantitats de text per fer tasques relacionades amb el llenguatge, des de la traducció fins a la generació de text. De la mateixa manera, pot respondre preguntes de manera molt precisa.

Durant la primera setmana de vida, el programari va reunir un milió d'usuaris i ha encès totes les alarmes a Alphabet, matriu de Google. The New York Times va publicar que el CEO de la companyia, Sundar Pichai, hauria ordenat a diferents equips que delimitin la potencial amenaça que suposa aquesta eina per al motor de cerca. Alguns experts asseguren que és la primera amenaça real per a Google en les darreres dues dècades.

contador