Les quatre 'telecos' europees favorites de JP Morgan... amb sorpresa espanyola

L'informe del banc nord-americà no esmenta Telefónica

Nieves Amigo
Bolsamania | 16 ago, 2022 10:57
telecos portada
PIXABAY

El grup d'empreses de telecomunicacions favorit de JP Morgan inclou una companyia espanyola. Cellnex forma part de les quatre 'telecos' preferides del banc a Europa, juntament amb Deutsche Telekom, la britànica BT i la neerlandesa KPN.

Cellnex
31,160
  • 0,32%0,10
  • Max: 31,40
  • Min: 30,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 33,59
17:35 25/04/24

Segons el banc nord-americà, la recent rotació del mercat "ofereix un punt d'entrada atractiu" en aquestes companyies.

Les empreses de telecomunicacions van ser el sector més rendible al Vell Continent al primer semestre. En aquest sentit, no és estrany que hagin tingut un rendiment inferior durant el rebot recent del mercat. Tot i això, aquests analistes creuen que hi ha motius perquè ho segueixin fent bé.

En primer lloc, JP Morgan destaca els positius resultats del segon trimestre que, “en general”, han publicat aquestes companyies. "Sis operadors van augmentar les previsions. Només dues les van retallar", precisa.

En segon lloc, explica que les notícies recents sobre els preus dels consumidors són favorables. Les pujades dels preus al Regne Unit han tingut una bona acollida i altres operadors europeus tenen la intenció de reflectir aquest moviment, precisa.

Pel que fa a altres aspectes, JP Morgan subratlla que les tres principals empreses de telecomunicacions europees (AT&T, BT i Orange) van presentar uns resultats febles i que les perspectives són "opaques". Tot i això, ressalten que tant BT com Orange consideren que el segon trimestre és el més baix.

"El nostre equip d'estratègia creu que, una vegada que la corba de rendiment es comenci a endurir, cosa que no és probable abans de la reunió de setembre de la Reserva Federal, el sector podria tornar a liderar amb potencials 'vents de cua' per a les 'telecos'", conclou l'informe de JP Morgan en què, d'altra banda, no s'esmenta Telefónica.

contador