Les socimis tenen cura de l'accionista i mantenen el dividend malgrat la crisi del coronavirus

Lar Espanya repartirà 0,6276 euros per acció el pròxim 16 d'abril

Javier Melguizo
Bolsamania | 26 mar, 2020 15:23
ep empresa merlin properties
EUROPA PRESS - Archivo

El dividend no es toca. Les principals societats cotitzades d'inversió immobiliària (socimis) mantindran la retribució a l'accionista malgrat la virulència de la crisi del coronavirus. Lar España ha estat la primera a adoptar aquesta decisió, a la qual també s'hi sumaran Merlin Properties, Colonial i Metrovacesa.

Inmob. Colonial
5,570
  • -0,27%-0,02
  • Max: 5,58
  • Min: 5,54
  • Volume: -
  • MM 200 : 5,57
12:39 30/04/24

Lar España ha fixat el pagament del dividend per al pròxim 16 d'abril. Desemborsarà un total de 55 milions d'euros a càrrec dels comptes de 2019, és a dir, els seus accionistes rebran 0,6276 euros bruts per cadascun dels seus títols, com es va aprovar a la junta d'accionistes celebrada el 17 de març.

El president del Consell d'Administració de la socimi, José Luis del Valle, va explicar en un comunicat que és "especialment important" seguir, en la mesura que sigui possible, la planificació establerta abans de l'esclat d'aquesta crisi sanitària. Per això, una vegada analitzada la liquiditat de la companyia s'ha decidit "mantenir el calendari de pagament del dividend previst".

Metrovacesa encara no ha fixat una data per a la seva junta d'accionistes, a l'espera de decidir si ha de fer-la de manera presencial o telemàtica, en funció de com evolucioni aquesta situació excepcional en la qual està sumida Espanya. En qualsevol cas, des de la companyia han confirmat a 'Bolsamanía' que, de moment, manté la seva intenció de proposar un nou dividend per a 2020 de com a mínim 70 milions d'euros.

Per a afrontar els efectes de la pandèmia, Immobiliària Colonial ha decidit ajornar el 40% de la inversió de 150 milions que tenia previst executar enguany. Entre aquestes mesures excepcionals no s'ha anunciat que tinguin intenció de tocar el dividend, encara que encara se'n desconeix la quantitat. La intenció és que torni a créixer a doble dígit (l'any passat va repartir 0,20 euros per acció), com va anunciar el seu conseller delegat, Pere Viñolas.

Quan Merlin Properties va presentar a la fi de febrer els seus comptes de l'exercici passat, va comunicar el seu objectiu de repartir 0,32 euros per acció al maig. En aquells dies, la crisi del coronavirus només començava, i el Govern no havia decretat l'estat d'alarma. Fins i tot en la situació actual, manté aquest dividend, que sumat als 0,20 euros que ja va pagar el passat octubre suposen un total de 0,52 euros a compte dels resultats de 2019.

contador