Itàlia exigeix la vacunació de la Covid-19 als seus treballadors

Les empreses podran demanar als treballadors el "passaport Covid-19"

Bolsamanía
Bolsamania | 17 set, 2021 15:03
france coronavirus un cluster au variant delta decouvert a strasbourg

Itàlia imposarà la vacunació de la Covid-19 a tots els treballadors, com recullen diversos mitjans, una mesura que entrarà en vigor el 15 d'octubre. Per tant, les empreses privades i les administracions públiques poden exigir als treballadors el "passaport Covid-19", segons un decret aprovat pel Consell de ministres italià.

D'aquesta manera, Itàlia s'ha convertit en el primer país d'Europa en obligar els seus treballadors a estar vacunats contra el virus. El ministre italià d'Administracions Públiques, Renato Bruneta, pensa que se situa el país d'aquesta manera "a l'avantguarda del món".

El "passaport Covid-19" és un certificat que demostra que la persona ha obtingut almenys una dosi de la vacuna contra la coronavirus, ha passat ja la malaltia o s'ha sotmès a una prova amb resultat negatiu durant les hores prèvies a aconseguir-ho, segons informa La Sexta. El certificat és vàlid tant en format digital com en paper.

Aquest document, conegut com "passi verd" a Itàlia, ja s'exigeix ​​per entrar a bars i restaurants, gimnasos, museus i convencions. Ara també s'obligarà a tenir-lo als treballadors del sector públic i privat.

Per fer front a aquesta situació, ha estat reduït el preu de les proves de la Covid-19 pel govern de Mario Draghi. Seran gratuïtes per als que no puguin vacunar-se i costaran vuit euros per als menors de 18 anys. Per a la resta de la població, el cost serà de 15 euros.

Segons ha indicat el ministre de Treball, Andrea Orlando, les persones que no presentin el certificat o portin una falsificació s'enfrontaran a multes econòmiques i fins i tot podran ser suspesos temporalment de la feina, encara que no per això seran acomiadats. "L'objectiu és incrementar la seguretat als llocs de treball", ha afegit.

El "passaport Covid-19" s'ha implementat per tal que el país afronti l'hivern en millors condicions de seguretat i perquè l'economia italiana creixi.

contador