Indra, al capdavant de l'IBEX després de la millora de recomanació de Société Générale

Mentre els analistes avisen del risc de comprar ITP

Cristina Hidalgo
Bolsamania | 25 jun, 2019 18:12
ep beneficioindra sube717
INDRA - Archivo

Indra-A

18,130

17:35 29/04/24
-0,99%
-0,18

Els títols d'Indra han estat aquest dimarts els que més han pujat en l'IBEX 35. Al tancament del mercat s'han situat als 8,90 euros després de sumar un 2,53%. Un informe del banc francès Société Générale ha millorat la seva recomanació en elevar-la de vendre a mantenir. Al seu torn, li atorga un preu de 9,20 euros. I això, mentre els analistes avisen del risc de comprar ITP, una notícia que ha portat els seus títols a deixar-se un 12% des del 12 de juny, dia en què van comunicar els seus plans.

La compra d'Indústria de Turbo Propulsors (ITP) per part d'Indra segueix sense convèncer els analistes. I això que el president de la tecnològica espanyola, Fernando Abril-Martorell, va dir aquest dilluns a la junta d'accionistes que serviria per transformar la companyia i millorar el seu mix de negoci. Però segons els experts, aquesta operació comporta un important risc.

Els analistes de Bankinter han analitzat al seu informe diari la possible adquisició d'ITP, el grup basc de fabricació de components i motors d'aviació civil i militar (que és una filial de la britànica Rolls-Royce). L'operació, diuen, "podria suposar un important reconeixement a la divisió de Transport i Defensa d'Indra", però no es pot obviar que també suposaria una gran despesa. En concret, diuen aquests experts, fins i tot si Indra només comprés el 51% de la companyia, "estaríem parlant d'un import de 700 milions d'euros, quan Indra val en borsa 1.533 milions".

Per la seva banda, el Banc Sabadell també parla al seu informe sobre l'interès d'Indra en ITP en què podria arribar a entre un 70% o un 75% de la companyia. El president executiu d'Indra va explicar que l'operació aportaria major visibilitat i estabilitat a la generació de flux de caixa de la companyia pel llarg cicle de vida dels programes d'ITP, que poden arribar als 40 anys.

Mentre que defensava el potencial de creació de valor en ITP en la seva integració amb Indra "en crear relacions amb altres grans clients" i, a més, pels estalvis de costos i eficiències en compres, sistemes, enginyeria o costos corporatius que aconseguiria ITP. No obstant això, a causa dels compromisos de confidencialitat no van poder informar dels plans.

Així, l'entitat catalana no descarta un possible acord "en premsa s'insisteix que hauria de ser el juliol". Però fins a conèixer els números definitius "seguirà la incertesa en el valor" en tractar-se d'una operació transformacional, apunten. "Creiem que l'operació no es donaria pel 100%" (a causa de la mida de l'operació) i que comportaria ampliació de capital (per la qual cosa es requeriria aprovació en junta).

Tot i que Indra "compta amb una situació financera sòlida", la compra d'ITP implicaria probablement ampliació de capital, a causa de la seva grandària. La compra d'un 51% suposaria pagar 691 milions d'euros. Si adquirís un 75%, "tal com destaquen en premsa", Indra hauria de pagar 1.017 milions d'euros. La mida de l'ampliació "dependria del stake comprat", expliquen i "estaria entre 300 milions d'euros (17% capitalització) i 600 (35% capitalització)".

contador