Ferrovial s'adjudica l'ampliació de la I-36 a Texas per més de 113 milions de dòlars

El termini d'execució s'estendrà al llarg de dos anys

Bolsamanía
Bolsamania | 28 set, 2022 14:17
ep archivo   autopista de ferrovial en estados unidos
FERROVIAL - Archivo

Ferrovial, a través de Webber, filial de Construcció als Estats Units, s'ha adjudicat l'ampliació de l'autopista Interestatal 36 ubicada al comtat de Brazoria, Texas (Estats Units).

El Departament de Transport ha triat l'empresa perquè dugui a terme l'obra, el valor de la qual puja a 113,6 milions de dòlars (equivalents a uns 118 milions d'euros).

Està previst que el projecte comenci al primer trimestre del 2023 i que la seva execució s'estengui fins a finals del 2025.

En el marc del contracte, Webber augmentarà la capacitat d'un tram de 7,3 milles (uns 11,7 quilòmetres) de la via, que passarà a tenir dos carrils i un altre de gir a la mitjana. Els treballs també comprenen la construcció de set ponts, així com la millora del sistema de clavegueram.

L'obra s'emmarca en el projecte que està duent a terme l'autoritat local per millorar el corredor de l'autopista Interestatal 36, que dona servei al port de Freeport, a la costa de Texas.

"Les millores augmentaran la capacitat de la via, així com l'eficàcia d'aquest corredor, que és una important ruta d'evacuació quan es produeixen huracans", expliquen des de Ferrovial. D'aquesta manera, “a més de millorar la mobilitat de la cada vegada més gran població de la zona, se n'incrementa la seguretat”.

Amb aquest contracte, Webber ja treballa en 53 projectes d'obra civil a Texas, Geòrgia, Virgínia i Carolina del Nord. La filial nord-americana de Ferrovial Construcción va anunciar recentment l'adjudicació de l'ampliació d'una autopista a Carolina del Nord per més de 278 milions d'euros. També ha estat seleccionada per a la construcció de quatre carreteres a Texas per 332 milions d'euros als comtats de Kaufman, Denton, Collin i Comal.

Així mateix, participa, juntament amb Ferrovial Construcción, al projecte de la I-35 a San Antonio per 1.500 milions de dòlars (equivalents a uns 1.273 milions d'euros).

contador