Ence: el Tribunal Suprem avala la pròrroga de la concessió de la seva fàbrica a Pontevedra

Les accions del grup paperer pugen amb molta força després de la notícia

César Vidal
Bolsamania | 07 feb, 2023 15:11
ep archivo   planta de ence en pontevedra
EUROPA PRESS - Archivo

Forts guanys en borsa per a Ence després que el Tribunal Suprem (TS) hagi fallat a favor seu sobre la pròrroga de 60 anys per a la seva planta de Pontevedra.

Ence Energía
3,078
  • 0,72%0,02
  • Max: 3,08
  • Min: 2,98
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,92
17:35 19/04/24

"La Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha estimat els recursos presentats per l'empresa i altres entitats contra les sentències de l'Audiència Nacional que van anul·lar la Resolució, de 20 de gener de 2016, de la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, que va atorgar a l'empresa una pròrroga de 60 anys de la concessió d'ocupació d'una franja de domini públic marítim terrestre destinada a la fàbrica de pasta de cel·lulosa a Pontevedra", ha explicat el Tribunal Suprem en un comunicat.

"La Sala considera que es poden prorrogar les concessions anteriors a la Llei General de Costes de 1988, com és el cas, sempre que constin informes mediambientals favorables. A l'assumpte analitzat, constaven informes favorables de l'Administració en aquesta matèria", ha afegit el màxim òrgan judicial espanyol en aquest tipus d'assumptes, contra la decisió dels quals no es pot interposar recurs.

"El contingut íntegre de les sentències, que comptaran amb el vot particular de la magistrada Ángeles Huet, es coneixerà els propers dies", ha conclòs el TS.

El 2 de febrer passat, el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, va manifestar sobre aquest tema que, quan es tracta d'una sentència judicial, "no hi ha un pla A o pla B, hi ha obligació d'executar la sentència en els termes en què estigui". Per això, va manifestar que així ho farà el govern central.

Les accions d'Ence registren forts guanys perquè els analistes havien descomptat una sentència desfavorable per part del Suprem. En aquest sentit, els experts de Banc Sabadell van comentar que una sentència a favor els portaria a incrementar el preu objectiu un 33% (fins a 5,30 euros per acció).

contador