El CEO de Deutsche Bank anuncia "dures retallades" en la seva banca d'inversió

El banc ha marcat aquest dijous nous mínims històrics

Nieves Amigo
Bolsamania | 23 mai, 2019 13:24
deutsche-bank-christian-sewing

DEUTSCHE BANK N

16,660

18:30 25/04/24
8,18%
1,26

El conseller delegat de Deutshce Bank, Christian Sewing, ha anunciat aquest dijous, durant el transcurs de la junta d'accionistes de l'entitat alemanya, que hi haurà "canvis de gran abast", incloent-hi retallades significatives en la unitat de banc d'inversió. Deutsche intenta així recuperar la confiança d'uns accionistes molt decebuts després del fracàs de la fusió amb Commerzbank, i que han anat avui a la junta just quan el banc marcava nous mínims històrics en borsa (6,35 euros) i amb ganes de demanar el 'cap' del president de l'entitat, Paul Achleitner.

"Puc assegurar-los que estem preparats per fer dures retallades", ha dit Sewing, segons informa Bloomberg. El CEO de Deutsche ha afirmat que s'estan enfocant "rigorosament" en la rendibilitat i el creixement.

El conseller delegat de Deutsche Bank ha incrementat les retallades en la unitat de banca d'inversió des que va assumir el control del banc l'any passat, però les mesures no han estat suficients. Per aquest motiu, encoratjat pel govern alemany, buscava una fusió amb Commerzbank que hagués arreglat en bona mesura la seva complicada situació. No obstant això, les converses van fracassar el mes passat, cosa que deixa el banc en una situació molt complicada.

UBS va rebaixar la seva recomanació sobre Deutsche Bank de neutral a vendre aquest dilluns i va reduir dràsticament el seu preu objectiu des de 7,80 euros fins a 5,70 euros, per sota del preu actual de cotització. La nota de la companyia suïssa destacava que la unitat d'inversió del banc hauria estat una "beneficiària clau" de la fusió amb Commerzbank, ajudant a reduir els costos de finançament i els diferencials i equilibrant el perfil general del banc.

Michael Hewson, responsable d'anàlisi de CMC Markets a Londres, diu que el que està passant a Deutsche Bank és el resultat d'"una lletania de males decisions, escàndols i diversos canvis en la gestió", i reconeix que hi ha preocupacions sobre la viabilitat a llarg termini del banc, enmig de totes, la incertesa sobre la direcció futura d'aquest.

contador