El Banc d'Anglaterra permet a Santander UK pagar dividends, però amb limitacions

Els dividends distribuïts per tot l'any 2020 hauran de tenir un límit

Bolsamanía
Bolsamania | 11 des, 2020 12:17
ep la presidenta de banco santander ana botin en la junta general de accionistas 2019
SANTANDER

El Banc d'Anglaterra (BoE) permetrà a Santander UK i a la resta de bancs britànics (Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group, NatWest i Standard Chartered) pagar dividends, encara que amb limitacions, segons ha confirmat aquest dijous l'autoritat monetària i reguladora. La banca espanyola va caure aquest dijous davant la possible extensió del veto als dividends per part dels reguladors europeus.

Banco Santander
4,632
  • -2,50%-0,12
  • Max: 4,74
  • Min: 4,61
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,73
09:48 30/04/24

El BoE aixecarà la seva prohibició temporal sobre els pagaments als accionistes, però va assenyalar que els dividends distribuïts per tot l'any 2020 hauran de tenir un límit; i que les bonificacions en efectiu per als banquers seran analitzades de prop a la llum de la contínua incertesa.

Segons el comunicat emès per la Prudential Regulation Authority (PRA), tot i que s'esperen alguns vents en contra per a les posicions de capital dels bancs durant el 2021, la seva avaluació és que "els bancs segueixen estant ben capitalitzats i són capaços de donar suport a l'economia".

No obstant, la PRA ha afegit que "la incertesa econòmica com a resultat de la pandèmia de la COVID-19 segueix sent alta, la pertorbació econòmica continua i el suport econòmic generalitzat de govern encara està vigent. A més, segueix havent-hi una gran incertesa sobre la nova relació amb la UE a la qual el Regne Unit haurà d'adaptar-se durant els pròxims mesos".

Després d'aquesta anàlisi, la PRA ha conclòs que "les distribucions són una part important i necessària del funcionament del sistema bancari", per la qual cosa ha "considerat que no és necessària una extensió de la mesura excepcional i de precaució presa el març i que hi ha marge perquè els bancs reprenguin algunes distribucions en cas que els seus consells optin per fer-ho, dins d'un marc de prudència adequat".

LÍMITS ALS DIVIDENDS

Segons la PRA, "qualsevol distribució ha de ser prudent i reflectir els nivells encara elevats d'incertesa econòmica i la necessitat que els bancs continuïn donant suport a les llars i les empreses durant la contínua pertorbació econòmica, fins i tot en el cas que aquesta pertorbació sigui més perllongada i greu del que es preveu actualment".

Per això, ha establert que, en relació amb els resultats de tot l'any 2020, les distribucions als accionistes ordinaris dels grans bancs del Regne Unit no han d'excedir el major de: 20 punts bàsics d'actius ponderats per risc al final de 2020; o el 25% dels guanys acumulats de vuit trimestres que cobreixen 2019 i 2020 després de deduir les distribucions anteriors als accionistes durant aquest període.

"Si algun banc vol fer distribucions als accionistes que excedeixin aquestes mesures de seguretat, ha de comunicar-se amb els seus supervisors i esperar un alt nivell per justificar qualsevol excepció", ha explicat la PRA.

Sobre els pagaments en efectiu als consellers i directius, la PRA ha precisat que "espera que les empreses exerceixin un alt grau de cautela i prudència en determinar la mida de qualsevol bonificació en efectiu atorgada al personal directiu, a causa de la perspectiva incerta i la necessitat que els bancs despleguin capital per recolzar l'economia en general. la PRA examinarà de prop els pagaments proposats per garantir que els grans bancs hagin aplicat el rigorós règim de remuneració de la PRA de manera adequada".

PREVISIONS PER 2021

Finalment, el regulador ha anticipat que té previst "fer una prova de resistència completa en tot el sistema a mitjans de 2021 i publicar els resultats banc per banc a finals de 2021".

Per això, per als dividends, ha demanat als bancs "que es reportin, però no es paguin", ja que el seu objectiu és "proporcionar una actualització addicional abans dels resultats semestrals de 2021 dels grans bancs del Regne Unit".

contador