Citi es manté positiu sobre els bancs espanyols malgrat la incertesa econòmica

Fixa un consell de compra sobre CaixaBank i Unicaja i neutral a Sabadell i Bankinter

Bolsamanía
Bolsamania | 06 jun, 2022 13:01
dl citigroup citi bank citibank logo building pd
Sharecast / public domain image

Citi fixa una recomanació de compra sobre CaixaBank i Unicaja, mentre que és neutral a Sabadell i Bankinter. "La qualitat dels actius dels bancs nacionals espanyols es manté estable i, encara que hi ha una certa incertesa macroeconòmica, seguim sent positius", asseguren.

Amb l'objectiu de trobar possibles indicadors d'"alerta primerenca" d'un possible deteriorament de la qualitat dels actius, Citi ha analitzat les indicacions de les empreses espanyoles sobre l'impacte potencial de la inflació, les tendències de l'ocupació i la demanda immobiliària.

Així, segons les expectatives dels analistes, l'impacte potencial de la inflació a les empreses espanyoles "hauria de ser manejable suposant un retorn als nivells normalitzats a mitjà termini (amb alguns sectors més afectats)". "La nostra anàlisi mostra que les variables macro amb més correlació amb els NPL són la desocupació i els preus immobiliaris. A més, els NPL de consum tenen certa correlació amb l'índex de servei del deute", afegeixen.

Amb això, reiteren la seva postura positiva sobre els bancs espanyols: "Al nostre parer, els vents de cua de l'augment dels tipus d'interès i els costos s'autoajuden més que compensar el risc macroeconòmic potencial".

contador