BofA dona un toc a Meliá, que perd un 10% en tres sessions

Li retalla la recomanació a infraponderar

Nieves Amigo
Bolsamania | 11 feb, 2019 12:50 - Actualitzat: 18:12
ep gabriel escarrer vicepresidenteceomelia hotels international
MELIÁ HOTELS INTERNACIONAL

SOLTEC POWR BR-UNTY

2,246

17:35 28/03/24
-2,43%
-0,06

Meliá Hotels ha tornat a ser aquest dilluns el pitjor valor de l'IBEX, amb retallades del 5,75%, després d’enfonsar-se un 6% dijous passat (divendres es va recuperar tímidament i va pujar una mica més d'un 1%). Amb les retallades d'aquesta jornada, la companyia es deixa una mica més d'un 10% en només tres sessions.

Aquest dilluns, els descensos estan motivats pel consell de Bank of America Merill Lynch, que ha iniciat la cobertura de l'hotelera amb una recomanació d'infraponderar.

Molts dubtes pesen sobre Meliá i, sobretot, sobre el conjunt del sector hoteler, durant els últims temps. Aquests dubtes es van deixar notar durant la segona part de l'any passat, quan les dades turístiques van mostrar debilitament a favor del turisme a altres zones, que es van convertir en més atractives per la devaluació de les seves divises, com ara Turquia.

Meliá tancava el 2017 als 12,024 euros mentre que va finalitzar l'any passat als 8,210 euros, xifra que suposa una caiguda del 30%. Així i tot, l'hotelera segueix sent una de les companyies favorites dels experts, que habitualment aconsellen comprar. Així, segons recull FactSet, el 69% dels analistes recomana comprar títols de Meliá Hotels, mentre que un 25% opta per mantenir i només un 6%, per vendre. Pel que fa al preu objectiu, el fixen en 11,76 euros, un 34% per sobre del preu actual de cotització.

CATALUNYA TAMBÉ AFECTA

El conflicte independentista també ha afectat negativament Meliá durant els últims mesos. El seu vicepresident i conseller delegat, Gabriel Escarrer, ha reconegut que, després d'un 2018 "nefast", sembla que el panorama ha millorat. El cop es va notar, sobretot, en la categoria cinc estrelles de tot Barcelona, ​​on els ingressos per habitació disponible (RevPar) es van desplomar un 20% per a tot el sector. A Meliá li ha costat 3 milions en els ingressos dels seus hotels a tot Catalunya, va confirmar l'hotelera a finals del mes passat.

Cal destacar que aquest dimarts arrenca el judici als líders del Procés i que la situació entre Catalunya i l’Estat torna a tensar-se en un moment en què estan en joc els pressupostos.

Pel que fa a les fortes caigudes de dijous passat, no n’és va identificar una causa concreta. Va haver-hi rumors que Meliá havia mostrat dubtes als analistes sobre el seu negoci a Cuba i tampoc la va beneficiar la incertesa que es va viure pel Brexit.

contador