Amadeus, Aena IAG i Meliá pugen després de la bona previsió per vacances d'Easyjet

Les companyies associades al sector turístic i d'aerolínies reaccionen de manera positiva

César Vidal
Bolsamania | 23 feb, 2021 13:10
ep avion de easyjet en una imagen de archivo
EASYJET - Archivo

Amadeus, IAG, Meliá i Aena pugen a la borsa després de les bones previsions sobre vacances de l'aerolínia britànica EasyJet. La companyia anglesa ha confirmat que les reserves de vols van augmentar més del 300% i les reserves de vacances van augmentar més del 600% durant l'última setmana, després que el Regne Unit presentés plans per reiniciar els viatges internacionals a partir de mitjans de maig si la lluita contra la pandèmia evoluciona de forma positiva.

IAG
2,015
  • 0,85%0,02
  • Max: 2,02
  • Min: 2,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,79
10:06 28/03/24

La notícia ha estat descomptada de forma molt positiva per IAG, la matriu d'Iberia i British Airways, que tot i això ha reduït el seu avanç al llarg del dia. Així, Amadeus ha agafat el testimoni i puja amb molta força, seguida d'Aena i Meliá Hotels també registra un comportament alcista, a l'igual que eDreams i NH Hotels al Mercat Continu.

EasyJet ha assenyalat que els viatges des del Regne Unit a destinacions de platja com Màlaga, Alacant i Palma a Espanya, Faro a Portugal i Creta, Grècia, van ser les destinacions més populars entre els turistes més interessats a viatjar l'agost. A més, juliol i setembre van ser mesos amb moltes recerques.

El govern britànic, que planeja una desescalada en diverses fases, ha assenyalat aquest dilluns que actualitzarà la seva guia sobre viatges el proper 12 d'abril, tot i que la prohibició de bloqueig de la majoria dels viatges internacionals es mantindrà fins a l'almenys el 17 de maig.

El Regne Unit és el país que més ha avançat en el seu pla de vacunació contra la Covid, ja que una quarta part de la seva població ha rebut almenys una dosi de la vacuna. Encara que a causa de la variant britànica de virus, països com Espanya i França han tancat les seves fronteres als britànics.

contador