Alibaba ultima la seva sortida a borsa a Hong Kong per captar 17.880 milions

Suposaria la major col·locació d'accions ja cotitzades dels últims set anys

Bolsamanía
Europa Press | 28 mai, 2019 19:56
alibaba-auchan-et-ruentex-s-allient-en-chine

ALIBABA GROUP HOLDING LTD.

75,110

02:04 26/04/24
0,64%
0,48

Alibaba, el gegant xinès del comerç electrònic que va debutar a la Borsa de Nova York el 2014, busca un segon salt al parquet a la Borsa de Hong Kong, on podria aixecar uns 20.000 milions de dòlars (17.880 milions d'euros), cosa que suposaria la major col·locació d'accions ja cotitzades dels últims set anys i la sisena major transacció d'aquest tipus en tota la història.

Segons fonts coneixedores de la situació citades per Reuters, Alibaba està treballant amb assessors financers en la potencial oferta i aspira a presentar una sol·licitud de forma confidencial a Hong Kong durant la segona meitat de 2019. D'aquesta manera, el gegant xinès del comerç electrònic podria comptar amb una reserva de fons per seguir invertint en tecnologia en un moment en què el creixement econòmic flaqueja en el context de les creixents tensions comercials entre la Xina i els EUA.

De fet, encara assessors i altres persones pròximes descarten que l'operació pugui estar motivada per la guerra comercial, alguns analistes han observat que el context i la geografia no poden ser ignorats. "Per a les empreses xineses que cotitzen als EUA cal preparar un pla de contingència", ha dit Hao Hong, cap d'anàlisi de la casa de valors BOCOM International. "Atès que la majoria dels inversors d'Alibaba són a Àsia, té sentit apropar-se a la seva base i donar als inversors l'opció d'operar a la mateixa zona horària", ha afegit.

La setmana passada, el fabricant xinès de microprocessadors SMIC va anunciar els seus plans de retirar les seves accions de la Borsa de Nova York amb la idea de centrar-se en la seva cotització a Hong Kong.

Des de la seva sortida a borsa als EUA el 2014, quan la companyia va aixecar 25.000 milions de dòlars (22.350 milions d'euros), Alibaba gairebé ha duplicat la seva mida per convertir-se en la major empresa cotitzada xinesa, amb un valor d'uns 400.000 milions de dòlars (357.600 milions d'euros).

contador