Rússia adverteix: les sancions dels EUA sobre l'Iran són "errònies" i "n’hi haurà conseqüències"

El 4 de novembre es tornaran a imposar sancions a la indústria petroliera de l'Iran

Bolsamanía
Bolsamania | 17 set, 2018 12:09
cbiraneeuu2 short1

Les sancions dels Estats Units contra la indústria petroliera de l'Iran són improductives i n’hi haurà conseqüències, ha advertit el ministre d'Energia rus, Alexander Novak, en declaracions a la CNBC.

"La nostra posició continua sent que això és improductiu i incorrecte", va dir Novak quan se li va preguntar sobre el possible impacte que podrien tenir les sancions dels Estats Units sobre la indústria petroliera de l'Iran.

"És millor seguir treballant al mercat, ja que l'Iran és només un altre exportador que subministra al mercat", va dir Novak, i va afegir que l'Iran "és un dels més rics en recursos i té una sòlida posició en termes de la seva capacitat energètica tant a l'OPEP com als mercats energètics en el seu conjunt. Per tant, crec que n’hi haurà conseqüències, estic segur”.

El 4 de novembre es tornaran a imposar sancions a la indústria petroliera de l'Iran. La mesura es va prendre després que el president Donald Trump decidís retirar aes Estats Units de l'acord nuclear internacional el maig. Els Estats Units ha dit que qualsevol país o empresa que realitzi transaccions amb l'Iran pot ser objecte a sancions secundàries.

S'espera que la mesura afecti severament a la indústria petroliera i a les exportacions de l'Iran, amb un descens de la producció de més d'un milió de barrils al dia i una probable pressió a l'alça sobre els preus del petroli, una possibilitat clara, segons els analistes.

Novak va dir a la CNBC que era difícil comentar les conseqüències de les sancions iranianes, ja que encara estava esperant "conèixer-ne els detalls legals" i els efectes de les sancions.

contador