May podria comptar amb el suport d'entre 30 i 40 diputats laboristes al seu acord per al Brexit

Els negociadors de la UE per al Brexit creuen que l'acord de divorci amb el Regne Unit està "molt a prop"

Bolsamanía
Bolsamania | 10 oct, 2018 13:39 - Actualitzat: 13:39
theresa may pool
Charles McQuillan/Pool image/Getty Images

Entre 30 i 40 diputats de l'opositor Partit Laborista estarien disposats a donar suport a l'acord de Brexit que la primera ministra britànica, Theresa May, està tractant de tancar amb la Unió Europea, segons informa aquest dimecres The Times, que cita parlamentaris no identificats.

Els negociadors de la UE per al Brexit creuen que l'acord de divorci amb el Regne Unit està "molt a prop", segons van dir la setmana passada fonts diplomàtiques a Reuters, encara que no està clar si May podria aconseguir que el pactat rebi el suport del Parlament britànic. Per a això, necessitaria el suport d'uns 320 parlamentaris dels 650 que componen la càmera.

May compta amb 315 diputats i governa amb una majoria funcional de tretze gràcies a un acord amb els deu parlamentaris del Partit Democràtic Unionista (DUP) nord-irlandès, encara que els rebels a les files del seu Partit Conservador apunten que 40 dels seus companys de files podrien votar en contra.

Segons The Times, un grup d'entre 30 i 40 diputats laboristes podria desafiar el seu líder, Jeremy Corbyn, i votar a favor de l'acord que May espera tancar abans de finals d'any.

En un dels escenaris que s'estan discutint, els diputats laboristes rebutjarien inicialment qualsevol acord per demostrar la seva lleialtat a la direcció del partit, però si es mantingués el bloqueig parlamentari els rebels donarien suport a qualsevol acord que evités una sortida caòtica de la UE, ha precisat el diari. Si els diputats rebutgen l'acord, May podria caure i el Regne Unit s'enfrontaria a abandonar la UE sense acord.

contador