Mary Daly (Fed) no vol que l'economia dels EUA entri en recessió

La Fed es proposa reduir l'elevada inflació

Alejandra Zamora
Bolsamania | 28 set, 2022 10:41
dalyfed

La presidenta del Banc de la Reserva Federal (Fed) de San Francisco, Mary Daly, va declarar dimarts que el banc central nord-americà està "decidit" a reduir l'elevada inflació, però també ho vol fer "amb la màxima suavitat possible" per no portar l'economia a una recessió.

Daly va assenyalar en un simposi celebrat conjuntament amb l'Autoritat Monetària de Singapur dimarts, que cal "navegar a través d'aquest entorn d'alta inflació tan acuradament com puguem, per no deixar danys a llarg termini al nostre mercat laboral."

La Fed ha apujat agressivament els tipus d'interès per reduir una inflació que triplica l'objectiu del 2%. La pujada de tipus de la setmana passada, de 75 punts bàsics, va ser el tercer augment consecutiu del banc central d'aquestes dimensions, com recull CNBC.

A més, la Fed va assenyalar que probablement elevarà el tipus d'interès oficial, que ara mateix es troba al rang del 3%-3,25%, al 4,4% a finals d'any i al 4,6% l'any que ve.

Tot i això, el president de la Fed, Jerome Powell, adverteix que apujar els tipus a aquest ritme probablement desemboqui en un augment de la desocupació, la qual cosa seria dolorosa per a algunes llars i empreses. Tot i així, Powell creu que en última instància seria més greu permetre que la inflació s'afinanci.

"L'estabilitat dels preus és fonamental", va assenyalar Daly dimarts. La inflació als EUA es deu en un 50% a l'excés de demanda i en un 50% a la limitació de l'oferta, i l'esperança és que a mesura que la Fed pugi els tipus per frenar la demanda, l'oferta també se sanegi, permetent que totes dues es "trobin al mig", ha indicat Daly.

Tot i això, la presidenta de la Fed de San Francisco ha explicat que la Fed podria acabar necessitant fer "una mica més" en la demanda per assegurar-se que la inflació baixi, ja que les cadenes de subministrament segueixen embullades i l'oferta de mà d'obra no s'ha recuperat tan ràpid com s'esperava.

contador