Els demòcrates dels EUA redacten una proposta d'estímul de 2,2 bilions

Els representants de la Cambra estan treballant perquè pugui votar-se la setmana vinent

Bolsamanía
Bolsamania | 25 set, 2020 14:20
cb economia usa eeuu

Els demòcrates de la Cambra de Representants dels EUA estan treballant en un paquet d'estímul per al coronavirus de 2,2 bilions de dòlars que podria votar-se la setmana vinent. La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va reiterar que està disposada a negociar amb la Casa Blanca.

Amb les converses formals de mesures d'alleujament contra la Covid-19 estancades des de fa gairebé set setmanes, sembla que ja s'estan posant en marxa els nous esforços legislatius, després que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, digués davant del Congrés que els legisladors havien de brindar més suport a l'economia.

Segons asseguren certes fonts a Reuters, la votació del paquet d'estímul podria arribar d0aquí a pocs dies. No obstant això, el líder republicà de la Cambra, Kevin McCarthy, ha desestimat la nova iniciativa, per considerar-la partidista. Pelosi també s'enfronta a la pressió dels demòcrates moderats de la Cambra de Representants, que diuen que volen veure propostes d'ajuda bipartidistes que tinguin la possibilitat de convertir-se en llei.

Les converses formals entre Pelosi, el líder demòcrata del Senat Chuck Schumer, el secretari del Tresor Steven Mnuchin i el cap de gabinet de la Casa Blanca, Mark Meadows, van fracassar i van acabar sense acord el 7 d'agost, amb les dues parts molt distants. Pelosi i Mnuchin han parlat des de llavors per telèfon.

"Estem preparats per negociar", va dir Pelosi als periodistes el dijous. Pelosi i Schumer, que inicialment cercaven un paquet d'ajuda de 3,4 bilions, han reduït les seves demandes a 2,2 bilions. Però no és clar si la Casa Blanca estarà d'acord amb aquesta suma. Meadows ha dit que Trump estaria disposat a signar un paquet d'ajuda d'1,3 bilions de dòlars.

Mentrestant, els republicans del Senat que no han estat involucrats directament en les negociacions, van proposar un projecte de llei d'1 bilió de dòlars, que va ser rebutjat per molts republicans que ho van considerar massa gran i pels demòcrates del Senat que van dir que era massa petit.

contador