L'FMI reconeix que un acord Xina-EUA que elimini aranzels millorarà l'economia

"Veiem que té potencial per millorar el nostre pronòstic de referència"

Bolsamanía
Bolsamania | 08 nov, 2019 18:53
trois-candidats-en-lice-pour-succeder-a-christine-lagarde-au-fmi

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha celebrat les bones notícies que arriben des de la guerra comercial. En concret, la institució ha apuntat que un acord comercial entre els EUA i la Xina que revertís alguns dels aranzels fixats durant la guerra comercial tindria el potencial suficient per millorar les perspectives econòmiques que maneja la institució.

"Veiem que té potencial per millorar el nostre pronòstic de referència", ha declarat Gerry Rice, portaveu de l'organisme en referir-se al principi d'acord anunciat per Pequín. "Però hem d'esperar els detalls", ha apuntat.

D'altra banda, la Casa Blanca ha seguit alimentant el to positiu en declarar-se "molt, molt optimistes" sobre la possibilitat d'assolir l'esmentat acord d'aquí a poc.

Aquests comentaris s'han produït després que els governs d'ambdós països pactessin cancel·lar en diferents fases i de manera proporcional les respectives pujades d'aranzels implementades durant els mesos d'enfrontament comercial que han mantingut.

El portaveu de Ministeri xinès, Gao Feng, ha manifestat que fer-ho ajudarà a estabilitzar les expectatives de mercat, beneficiarà les economies dels dos països i també a l'economia mundial, cosa que beneficiarà als productors i als consumidors.

contador