L'FMI baixa una dècima la seva previsió de creixement per a Espanya el 2019

L'economia espanyola creixerà aquest any un 2,1% i un 1,9% el 2020

Bolsamanía
Europa Press | 09 abr, 2019 15:39
lagarde portada fmi

Segons les noves previsions del Fons Monetari Internacional (FMI), l'economia espanyola creixerà aquest any un 2,1% en revisar una dècima a la baixa el seu pronòstic del passat mes de gener, tot i que la institució internacional ha confirmat la seva expectativa que el PIB espanyol creixerà un 1,9% el 2020, mantenint-se així durant els dos exercicis per sobre de l'expansió mitjana anticipada per a la zona euro.

En la seva anàlisi, advoca perquè Espanya porti a terme una "reconstrucció gradual" del seu matalàs fiscal per tal de garantir l'estabilitat i evitar revifar l'espiral negativa entre els riscos sobirans i bancaris, afegint que els esforços per reduir la dualitat del mercat laboral impulsarien la creació d'ocupació i incentivarien la inversió privada.

Tot i aquesta retallada d'una dècima en la seva projecció de creixement per a 2019, Espanya és la gran economia europea que millor resisteix la desacceleració generalitzada prevista per l'FMI al seu informe 'Perspectives Econòmiques Mundials'.

D'aquesta manera, l'economia espanyola seguirà creixent el 2019 i 2020 per sobre de la mitjana de l'Eurozona, que ha estat rebaixada en tres i dues dècimes, respectivament, fins a l'1,3% aquest any i l'1,5% el següent.

De fet, en comparació amb la resta de les grans economies de l'euro, la rebaixa d'una dècima en la previsió de creixement per a Espanya el 2019 resulta benigna respecte a l'ajust realitzat en el cas de països com Alemanya, França o Itàlia.

Així, el pronòstic de creixement de l'FMI per a l'economia alemanya el 2019, que el gener ja va ser retallat en sis dècimes, fins a l'1,3%, torna a ser ajustat ara a la baixa mig punt percentual, fins al 0,8%, mentre que la previsió de cara al 2020 es rebaixa altres dues dècimes i passa a situar-se a l'1,4%.

En el cas de França, els nous pronòstics apunten a un creixement de l'1,3% el 2019 i de l'1,4% un any després, dues dècimes menys del que projecta el gener per a cada any, mentre que per a Itàlia la institució ha retallat en mig punt percentual la seva previsió de creixement per a 2019, fins al 0,1%, tot i que manté sense canvis la seva projecció per al 2020 al 0,9%.

contador