Lagarde: "El BCE determinarà la seva política i donarà claredat als mercats al desembre"

"En les circumstàncies actuals, confiem que el PEPP s'aturi"

Noemí Jansana
Bolsamania | 03 des, 2021 10:37 - Actualitzat: 14:48
ep archivo   la presidenta del bce christine lagarde
BCE - Archivo

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reconegut que al desembre el Banc Central Europeu (BCE) donarà una mica de claredat als mercats. Així mateix, ha declarat, durant una entrevista titulada Finançament de la recuperació de Covid amb nous vents en contra a la conferència online Reuters Next, que el banc central ha de determinar la seva política monetària durant la seva última reunió de l'any.

"Quan es compleixin les condicions del forward guidance, no dubtarem a actuar", ha assenyalat la presidenta del banc central. Així mateix, ha comentat que "no ens podem quedar enganxats a curt termini, hem de mirar la direcció del camí".

La presidenta de l'organisme monetari també ha comentat que "en les circumstàncies actuals, confiem que el PEPP s'aturi" al març, tal com té previst el BCE.

A més, ha subratllat que el perfil de la inflació a la zona de l'euro és similar "a una gepa", en què les pujades de preus poden haver arribat a màxims al novembre, per la qual cosa ha insistit que les previsions de l'entitat segueixen apuntant a una relaxació de les tensions inflacionàries al llarg del 2022 que fan molt improbable una pujada de tipus el proper any.

La banquera central ha subratllat que la zona euro "és definitivament diferent dels Estats Units", on el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha deixat de considerar transitòria la inflació, assenyalant que el perfil inflacionari de la zona euro "sembla una gepa ", que després d'augmentar en els darrers trimestres disminuirà al llarg del 2022."

"Creiem que estem al nivell més alt d'aquesta gepa", ha assenyalat Lagarde, afegint que el BCE segueix confiant que la inflació es relaxarà al llarg del 2022 i es mourà cap a l'objectiu d'estabilitat de preus del banc central.