La inflació dels EUA no sorprèn i cau fins a l’1,9% el desembre

El mes passat va registrar un 2,2%, també en línia amb el projectat

Sergio García
Bolsamania | 11 gen, 2019 16:19
bandera eeuu usa america

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA ha caigut fins a l’1,9% el desembre, segons les dades publicades aquest divendres per l'US Labor Department.

Cal recordar que l'IPC és un indicador clau per mesurar la inflació i les tendències de compra. Si la dada és superior a les expectatives, serà alcista per al dòlar... mentre que una xifra inferior comportarà implicacions baixistes per a la divisa.

En comparació amb el mes anterior, la inflació nord-americana s'ha situat al 0,1%, en línia amb el que s'esperava.

Segons les dades proporcionades pel Departament de Treball dels EUA, els preus al consumidor han registrat la seva primera caiguda en nou mesos el desembre davant la caiguda del preu de la gasolina i l'increment del preu de l'atenció mèdica i el lloguer.

Aquestes dades han estat en línia amb les previsions dels economistes. El desembre, els preus de la gasolina van caure un 7,5% després de caure un altre 4,2% el novembre. Per la seva banda, els preus dels aliments van augmentar un 0,4%, el seu major increment des de maig de 2014.

Per la seva banda, el preu de la roba es va mantenir sense canvis el desembre després de caure un 0,9% durant el mes anterior. Finalment, les tarifes de les companyies aèries s'han desplomat un 1,5% durant el dotzè mes de l'any.

contador