Huertas (Mapfre) sobre la tornada a l'escola: "Tenim un sistema educatiu del segle XIX"

Durant la seva intervenció a l'esdeveniment organitzat per l'APIE, el BBVA i la Menéndez Pelayo

Sergio García
Bolsamania | 31 ago, 2020 18:03
antonio huertas mapfre portada
BOLSAMANIA

Antonio Huertas, president de Mapfre, s'ha pronunciat sobre la tornada a l'escola lamentant que a Espanya "tenim un sistema educatiu del segle XIX, i no del XXI". Ho ha fet durant la seva intervenció a l'esdeveniment organitzat per l'APIE, el BBVA i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

Mapfre
2,280
  • -0,18%0,00
  • Max: 2,30
  • Min: 2,26
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,97
17:35 29/04/24

Sobre el sistema de pensions, Huertas ha assenyalat com a model a seguir el britànic i alerta que, si segueix així, "les noves generacions de jubilats viuran més anys i amb un sistema insuficient" a Espanya.

En aquest sentit, el president del grup Mapfre ha recordat que actualment els jubilats espanyols reben un 74% més del que van cotitzar, segons un informe del Banc d'Espanya. "És això sostenible?", s'ha preguntat durant la seva intervenció.

Seguint en clau macro, Hortes ha recalcat les previsions de Mapfre per al PIB mundial el 2020, que caurà entre un 4,9% i un 5,7% enguany, segons les pròpies estimacions de l'asseguradora. "Els asseguradors també serem jutjats per la societat per les nostres accions durant aquesta crisi econòmica i sanitària però sobretot pel que no fem per preparar-nos per a futures crisis d'aquest calat", ha reconegut el president del grup.

NO ES POT APUJAR ELS IMPOSTOS "SENSE SOLTA NI VOLTA"

Huertas també ha advertit que no es pot augmentar els ingressos apujant impostos "sense solta ni volta". En la seva opinió, cal treballar en mesures prioritàries per al creixement econòmic i la desocupació, la legislació laboral, la societat digital, els serveis socials i la salut que enforteixin l'eficiència, la competitivitat, l'equitat i la sostenibilitat de l'economia espanyola.

contador