Els EUA planeja aranzels sobre totes les exportacions xineses el desembre

Aplicarà els nous impostos si les converses bilaterals de novembre fracassen

Noemí Jansana
Bolsamania | 30 oct, 2018 11:15 - Actualitzat: 11:15
trump china eeuu portada buena

Els EUA s'està preparant per anunciar a principis de desembre aranzels sobre totes les importacions xineses si les converses entre els presidents Donald Trump i Xi Jinping, previstes per al mes de novembre no aconsegueixen alleujar la guerra comercial, segons publica Bloomberg.

El mitjà cita diverses fonts coneixedores de la matèria i explica que, en produir l'anunci a principis de desembre significaria que la data de vigència, després d'un període de comentaris públics de 60 dies, podria coincidir amb l'Any Nou lunar de la Xina a principis de febrer. Els nous impostos s'aplicarien a les importacions de la nació asiàtica que encara no estan cobertes per rondes anteriors d'aranzels, cosa que elevaria la factura als 257.000 milions de dòlars, segons xifres d'importació de l'any passat.

Washington es troba ultimant aquest escenari, en cas que la cimera Trump-Xi que se celebrarà en el marc del G-20 a Buenos Aires el novembre no produeixi cap progrés. Trump, en una entrevista amb Fox News dilluns a la nit, va dir que "crec que farem un gran negoci amb la Xina, i ha de ser genial perquè han esgotat el nostre país".

Qualsevol ampliació addicional dels aranzels mostraria la determinació del govern de Trump d'intensificar la seva guerra comercial amb la Xina, fins i tot quan les companyies es queixen de l'augment dels costos dels aranzels i els mercats financers segueixen estant nerviosos per les conseqüències econòmiques mundials.

Els primers símptomes de la nova dosi d'incertesa s'han deixat notar en el iuan, que ha tornat a desplomar-se a mínims d'una dècada, als 6,96 iuans per dòlar, mentre els analistes aventuren que la divisa es depreciarà fins al canvi de 7,00 unitats contra el bitllet verd.

contador