El Govern recaptarà 850 milions amb la taxa Tobin i 670 milions amb l'impost al dièsel

La recaptació de l'Impost a les Transaccions Financeres "es derivarà a la Seguretat Social"

Virginia Mora
Bolsamania | 15 oct, 2018 15:27 - Actualitzat: 15:27
ep maria jesus montero ministrahacienda 20180917170315
CONGRESO

El Govern ha quantificat i desgranat aquest dilluns al detall com és la partida d'ingressos que espera recaptar el 2019. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha detallat quin serà l'efecte dels nous impostos, de manera que amb l'Impost a les Transaccions Financeres, conegut com la 'taxa Tobin', es recaptaran 850 milions, i amb l'impost al dièsel, després de la seva equiparació a la gasolina, l'Estat ingressarà 670 milions d'euros.

La ministra ha detallat aquestes xifres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari que s'ha celebrat per aprovar les xifres que el Govern enviarà a Brussel·les aquest mateix dilluns. Montero ha explicat que la recaptació total de l'any serà de 5.678 milions d'euros, que es repartirà entre els nous impostos que crearà el Govern, l'increment d'altres ja existents com el de societats o de Patrimoni, i altres accions de lluita contra el frau.

La xifra d'ingressos previstos, ha dit Montero, "contribueix a complir l'ajust que exigeix ​​Brussel·les". No obstant això, no tots els diners recaptats tindrà impacte en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de l'any que ve. Per exemple, la recaptació de l'Impost a les Transaccions Financeres, que gravarà amb un 0,2% la compra d'accions espanyoles, "es derivarà a la Seguretat Social", tal com ha assegurat la ministra d'Hisenda. I passarà el mateix amb l'increment de l'Impost de Patrimoni, amb el qual el Govern espera ingressar 339 milions d'euros.

Segons l'Executiu, les noves figures impositives suposaran uns ingressos de 3.811 milions en els PGE. Aquests diners sortiran dels canvis que es faran en l'Impost de Societats, mitjançant la limitació d'exempcions i la imposició d'una tributació mínima, i després de la rebaixa del tipus per a la petites i mitjanes empreses (pimes). En aquest capítol el Govern espera una recaptació de 1.516 milions d'euros.

D'altra banda, la creació de l'Impost sobre els Serveis Digitals, conegut com la 'taxa Google', amb el qual el gabinet de Pedro Sánchez vol que tributin més a Espanya corporacions tecnològiques com Amazon, Facebook i Google, però també les plataformes nascudes a calor de la nova economia col·laborativa com Uber o Airbnb, permetrà a l'Estat ingressar 1.200 milions d'euros.

MESURES CONTRA EL FRAU

A més, el Govern vol posar en marxa tot un seguit de mesures per acabar amb el frau fiscal. Limitarà els pagaments en efectiu, la qual cosa li permetrà ingressar, segons les seves estimacions, 218 milions d'euros, Així mateix, per les mesures internacionals de lluita contra el frau que s'estan adoptant preveu recaptar 500 milions més, i reforçar la llista de morosos ampliant la inclusió d'aquells amb deutes amb el fisc inferiors a les recollides fins ara (des del milió d'euros fins als 600.000 euros), s'estima uns ingressos de 110 milions.

contador