El creixement econòmic de l'Eurozona es desaccelera més l'abril

L'economia s'alenteix a nivells de 2014

Noemí Jansana
Bolsamania | 18 abr, 2019 11:04
cbeurozona4

El ritme del creixement econòmic de la zona euro es va desaccelerar per segon mes consecutiu l'abril, cosa que indica que l'economia segueix travessant el seu pitjor moment respecte al creixement des de 2014. El sector manufacturer va registrar una nova contracció, fins al 47,8, enfront del 47,5 de març, mentre que el creixement al sector serveis s'ha atenuat fins al 52,5.

Uns sòlids resultats al sector serveis d'Alemanya van ajudar a suportar l'expansió, contrarestant una intensa caiguda al sector manufacturer. Mentrestant, França no va registrar cap augment i la resta de la regió va assenyalar el pitjor nivell de creixement econòmic des de fins de 2013.

Segons la seva lectura preliminar, l'Índex PMI Compost de l'Activitat Total de la Zona Euro d'IHS Markit es va reduir del 51,6 registrat el març al 51,3 l'abril. Aquesta última lectura va ser la tercera més baixa des de novembre de 2014, només tot just per sobre de les mínimes recents observades el desembre de 2018 i gener passat.

El creixement de l'ocupació es va accelerar lleugerament, però es va mantenir entre els més baixos des de 2016. La producció manufacturera va caure per tercer mes consecutiu, i el volum de noves comandes rebudes es va reduir per setè mes consecutiu. Mentrestant, el creixement econòmic del sector serveis es va atenuar enfront de la seva màxima de quatre mesos registrada el març.

El mercat ha rebut malament aquestes dades, amb caigudes en totes les borses europees i en l'euro, que cedeix per sota dels 1,1250 dòlars. "En general, veiem una major desacceleració en el creixement de la zona euro. França s'està estancant i el creixement en tot el bloc és el més lent des de 2013", indica Neil Wilson, analista de Markets.com. "Aquests no són bons temps per a l'economia europea, i aquest fet es reflecteix en una de les xifres d'expectatives de negocis més ombrívoles en cinc anys", afegeix.

Per a aquest expert, les dades "incrementen la possibilitat d'una major flexibilització del BCE en el moment oportú". "Esperem veure els resultats de la reunió de juny, però si els responsables de la formulació de polítiques mantenen obertes totes les opcions, un major deteriorament de les dades macroeconòmiques probablement requereixi un retorn a la QE abans de finals de 2019. El BCE està en un compromís", afegeix.

contador