El bitcoin supera els 11.000 dòlars per primera vegada en 15 mesos

Libra (Facebook) ha impulsat el seu valor un 21% a la setmana passada

Cristina Hidalgo
Bolsamania | 24 jun, 2019 16:08
cb bitcoin sh1111

El bitcoin s'eleva per sobre dels 11.000 dòlars per primera vegada des de març de 2018, quan va arribar als 11.501 dòlars. Aquest any, la moneda digital s'ha s'ha revalorat un 185%. La presentació de la moneda en línia de Facebook, libra, la setmana passada donava una altra empenta al mercat de les monedes digitals en general i en concret al bitcoin, que va augmentar el seu valor en un 21%.

Aquest dilluns, la moneda digital assolia un màxim intradia d'11.307,69 dòlars, segons l'índex de preus de bitcoin de Coindesk, que té en compte el preu de la moneda digital en diversos mercats. Aquest és el nivell més alt des del 5 de març de 2018.

Des dels màxims de desembre de 2017, quan va alçar un rècord de més de 19.000 dòlars, el preu de la moneda digital s'havia desinflat. Va arribar a caure fins als 3.000 dòlars i a cotitzar en un rang de 3,300 a 4,100 dòlars durant diversos mesos.

Però des de finals de febrer d'aquest any, el bitcoin s'ha anat recuperant a mesura que les grans empreses han anat anunciant projectes relacionats amb monedes digitals.

L'execució comercial de Fidelity el març, quan va permetre que els seus clients compressin i venguessin moneda digital, va començar a animar el mercat. Però ha estat després de l'anunci de la moneda digital de Facebook, libra, la qual ha acabat d'impulsar el bitcoin.

De fet, la revaloració de bitcoin ha ajudat a elevar el preu d'altres monedes digitals com ethereum, la segona per volum, que ha duplicat el seu valor aquest any.

Juan Enrique Cadiñanos, director d'anàlisi d'Admiral Markets, assenyala que la més cotitzada de les monedes criptogràfiques està experimentant un auge després d'haver-se "reinventat", de manera que "ja no és un actiu tan especulatiu com abans". La seva opinió és que el preu del bitcoin seguirà en ascens, tot i que no arribarà a la fita dels 20.000 dòlars de desembre de 2017 "almenys no a curt termini".

La discussió sobre si la reina de les monedes digitals és una moneda o un magatzem de valor segueix candent. En referència a això, Jesús Perez, director de Digital Asset Institute, opina que "dins del que és l'economia criptogràfica, els inversors ho fan servir com un magatzem de valor". "S'ha convertit en l'or de nova generació", declara, per la qual cosa suposa una "millor implementació del paper que sempre ha tingut el metall preciós com a refugi". "Hi ha molta gent que ha emmagatzemat valor en l'actiu digital", arrodoneix, "s'estima que més de 150.000 milions de dòlars".

contador