El Banc d'Espanya veu "adequada" la visió de Guindos que la morositat pujarà

Davant la previsió d'algunes entitats que asseguren mantenir positius sobre la seva evolució

Irene Hernández
Bolsamania | 24 jun, 2022 14:52
ep el gobernador del banco de espana pablo hernandez de cos participa en el congreso 2022 de la
Pablo Hernández de CosCarlos Luján - Europa Press

El Banc d'Espanya comparteix la visió del vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, que la morositat de la banca augmentarà. El governador de l'organisme espanyol, Pablo Hernández de Cos, ha afirmat que “evidentment, el missatge del vicepresident del BCE és l'adequat”.

Així ha respost als mitjans després de la seva intervenció als Cursos d'Estiu organitzats per l'APIE a Santander després que aquesta setmana diferents organismes i entitats apuntessin visions diferents sobre aquest assumpte.

"Si estem en context macroeconòmic en què emfatitzem la incertesa i els regs, quan estem en un context d'una pertorbació que ve després d'una altra pertorbació, evidentment el missatge del vicepresident del BCE és l'adequat. Perquè alguns d'aquests regs es poden materialitzar", ha afirmat Pablo Hernández de Cos.

Aquesta setmana, Guindos comentava que, “segurament, la morositat pujarà, i això se suma a un context de desacceleració i alta inflació”. Tot i això, l'Associació Espanyola de Banca (AEB) deia dies després que no veia "cap senyal de preocupació" en els nivells de morositat de la banca, que actualment es troben a "nivells molt baixos", segons la presidenta de l'organisme, Alejandra Kindelan.

D'altra banda, el governador del Banc d'Espanya ha fet referència a les dades del producte interior brut (PIB) publicades aquest mateix divendres. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'economia espanyola ha reduït el creixement entre el gener i el març fins al 0,2%, una dècima menys del que s'esperava. Tot i això, el Banc d'Espanya manté les seves projeccions.

"La previsió macroeconòmica que vam fer a principis de juny continua sent vàlida". "Tenim un escenari central en què pràcticament totes les institucions veuen un creixement per a aquest any i els següents", ha afegit Hernández de Cos, subratllant, això sí, l'"enorme incertesa".

contador