Donohoe, de l'Eurogrup, afirma que la inflació a la UE continua sent temporal

En línia amb les apreciacions del Banc Central Europeu

Bolsamanía
Bolsamania | 06 des, 2021 11:32
ep paschal donohoe ministro de finanzas de irlanda y presidente del eurogrupo
Brian Lawless/PA Wire/dpa - Archivo

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, ha afirmat aquest dilluns que la pressió inflacionista a Europa continua sent temporal, encara que la seva desacceleració estigui trigant més del previst.

"Quan entrem el 2022, espero que tornem a estar de mitjana al voltant del 2%", ha assenyalat Donohoe, que presideix les reunions dels ministres d'Economia de la zona euro i també és ministre d'Economia d'Irlanda, en una entrevista amb Bloomberg TV. "Però és clar que està costant una mica més arribar a aquest punt", ha afirmat.

Els comentaris de Donohoe es fan ressò dels de la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde. Ella i els seus col·legues han insistit que la pujada dels preus està alimentada per factors temporals, com ara els costos de l'energia, que aviat començaran a desaparèixer. Per contra, el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va fer la setmana passada un gir de timó, suggerint que la paraula "transitori" ja no s'hauria d'utilitzar per descriure el que està passant.

Tot i que la variant òmicron del coronavirus és "una preocupació", Donohoe ha afirmat que segueix confiant en les economies de la zona euro. Qualsevol decisió sobre quan eliminar l'actual despesa suplementària destinada a impulsar les economies "depèn completament de la situació de la malaltia", ha assenyalat.

contador