Comerç aclareix que sí que permetrà rebaixes a les botigues físiques després de la confusió del BOE

Els colossos tèxtils han protestat i asseguren que estan preparats per acollir-les

Sergio García
Bolsamania | 13 mai, 2020 12:32
ep una mujer pasea junto a una tienda de moda de madrid en la que se ofertan las segundas rebajas
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Comerç rectifica. Després de l'última polèmica sembrada pel BOE, la institució ha emès una nota aclaridora a petició de la principal patronal del tèxtil, Acotex, per matisar que si que permetrà les rebaixes a les botigues físiques, després de la confusió generada pel butlletí publicat dissabte passat.

Inditex
45,350
  • -1,48%-0,68
  • Max: 46,08
  • Min: 45,24
  • Volume: -
  • MM 200 : 37,54
17:00 24/04/24

"El que es prohibeix són les aglomeracions, no la possibilitat de fer rebaixes i promocions en establiments físics", ha aclarit el Ministeri.

Aquest dimarts es va conèixer que, a petició també d'Acotex, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme va remetre una consulta al Ministeri de Sanitat sobre l'assumpte.

En aquest moment, el departament dirigit per Salvador Illa els va avançar que "no cal interpretar aquesta disposició en el sentit que es restringeixen, i per tant prohibeixen, les rebaixes o promocions en si mateixes". Per a dur a terme aquest veto, el Govern necessitaria modificar la Llei d'Ordenació del Comerç Minorista, cosa que no s'ha fet.

La rectificació de Comerç té lloc després de les protestes d'organitzacions com Anged. L'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució que engloba colossos del 'retail' com ara El Corte Inglés, Tendam i MediaMarkt, en ser consultada per Bolsamanía, va assegurar el següent: "Les nostres botigues estan majoritàriament tancades; si poguessin obrir, tenen capacitat de sobres per controlar l'aforament màxim i la distància mínima per a una compra segura".

I és que la disposició addicional segona del BOE donava peu a la interpretació: "Els establiments no podran anunciar ni dur a terme accions comercials que puguin derivar en aglomeracions de públic, tant dins de l'establiment comercial com als seus voltants".

En cap moment no es vetaven les rebaixes en establiments físics obertament. Només es parlava de la "restricció a les accions comercials amb resultat d'aglomeracions". Des d'Anged també es lamenten que la reobertura dels grans establiments a Espanya vagi tan a poc a poc respecte a la resta d'Europa. A França ja han començat a obrir totes les botigues i a Itàlia s'espera que s'obrin tots els comerços a partir del 18 de maig.

El sector tèxtil en conjunt veu com una gran contradicció que el Govern arribi a prohibir les rebaixes en establiments físics al mateix temps que se'ls exigeix a aquests un límit d'aforament i mantenir una distància mínima de seguretat entre clients.

LES LLARGUES CUES DONEN ALES A INDITEX I LA RAÓ AL GRAN COMERÇ

Inditex s'ha disparat més del 5% aquest dimarts davant les cues a les seves botigues Zara de França, després de les mesures de desconfinament anunciades pel Govern francès. La companyia fundada per Amancio Ortega s'ha desmarcat com el valor més alcista de l'Ibex, ja que els inversors esperen que sigui una de les cadenes tèxtils que millor pugui superar la crisi.

Les xarxes socials no han trigat a fer-se eco de les grans cues que s'han produït al llarg del matí a la botiga estrella de la companyia. La llargària de les files s'ha degut en gran part al fet que els clients de Zara estaven esperant per entrar respectant la distància de seguretat.

contador